Timisoara

Incredibil... dar adevarat! Romania, cap de serie la tragerea la sorti a preliminariilor Cupei Mondiale 2018

Directorul sportiv Rosenblum nu-l ajuta pe managerul sportiv Rosenblum

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 7 ani si 6 luni
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
467

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Clasamenmtul conteaza! România va fi cap de serie la tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale de fotbal ediția 2018, grație locului 8 pe care îl ocupă în clasamentul pe luna iulie al echipelor naționale, dat publicității joi de FIFA.
Alături de tricolori, în prima urnă valorică la tragerea la sorți a preliminariilor pentru CM 2018 se vor mai afla Germania, Belgia, Olanda, Portugalia, Anglia, Țara Galilor, Spania și Croația, primele nouă echipe europene din ierarhia FIFA.
Vor lipsi, în schimb, selecționate precum Franța sau Italia, foste campioane mondiale, care vor figura în urna a doua valorică, alături de Austria, Bosnia-Herțegovina, Cehia, Danemarca, Islanda, Slovacia și Elveția.
Țara Galilor, aflată pentru prima oară în istoria sa între primele 10 echipe ale lumii, s-a calificat o singură dată la un turneu internațional major, la Cupa Mondială din 1958 care a avut loc în Suedia, fiind eliminată în sferturile de finală de Brazilia, viitoarea campioană mondială.
Rusia, în calitate de țară gazdă, este calificată direct la Cupa Mondială din 2018 și nu va fi luată în calcul la tragerea la sorți a preliminariilor europene, care va avea loc pe 25 iulie, la Sankt Petersburg.
Cu această ocazie, cele 52 de selecționate participante la preliminariile europene vor fi împărțite în șapte grupe a câte șase echipe, plus alte două grupe a câte 10 echipe, conform clasamentului FIFA din iulie 2015. Meciurile de calificare vor debuta pe 4 septembrie 2016 și se vor încheia pe 10 octombrie 2017.
Uniunea Europeană de Fotbal a cerut ca Anglia, Franța, Germania, Italia, Spania și Olanda să fie incluse în grup de câte șase echipe.
Cele 9 câștigătoare ale grupelor preliminare se vor califica direct la CM 2019, în timp ce cele mai bune 8 echipe de locul secund vor participa la un baraj tur-retur în luna noiembrie 2017, învingătoarele urmând să participe la rândul lor la Mondialul din Rusia.