Timisoara

Kultur Shock

Detalii petrecere/concert

Social links
Categorie
Petreceri / Concerte
Modificat
acum 2 ani si 4 luni
Apartine de
Club Capcana
Vizualizari
1315

Reprezentari

DataOraLocatie
Miercuri 11 decembrie 201322:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare petrecere/concert

Dupa succesul avut la Timisoara cu ritmurile lor gipsy punk in cadrul IRAF - International Romani Art Festival, Kultur Shock revine la Timisoara, in Daos Club, in 11 decembrie. Seara se continua cu Balkan Station Party, cu dj Gypsy Viking (Canada, Serbia). Un eveniment recomandat de Sabotage Festival.

Evenimentul este organizat de BuBu Bookinghouse and Events, Electric Theatre, si Asociatia Culturala Turn, siva avea loc la Daos Club Timisoara, miercuri 11 decembrie, ora 22:00,
Concertul este parte din "Grandpa Guru Knows It All European Tour 2013", turneu care se termina pe 12 decembrie la Bucuresti in Silver Church.

Kultur Shock este o trupa de muzica gipsy-punk infiintata in 1996 in Seattle (USA) de catre bosniacul Gino Yevdjevich, un rock star din Sarajevo refugiat in Statele Unite in urma razboiului din anii 1992-1994. Alaturi de el, in prezent, mai sunt Val Kiossovski (chitara, vocal), Chris Stromquist (tobe, percutie), Paris Hurley (vioara, vocal), Guy M. Davis (bass, vocal) si Amy Denio (saxofon/clarinet, vocal).

Intr-un interviu acordat in 2002 unei publicatii americane, Gino Yevdjevich povesteşte despre inceputurile Kultur Shock si ceea ce l-a inspirat: "Ati auzit de Gipsy Kings, nu? Ei bine, noi suntem un fel de Gipsy Kings, doar ca in versiunea baietilor cei rai!"

De-a lungul celor 12 ani a sustinut peste 600 de concerte si a fost comparata cu trupe precum Manu Chao si Gogol Bordello. Muzica lor nu are granițe, influentele teritoriale sunt unite intr-un spirit punk adevarat. Kultur Shock se autodefineste ca “a live band of blue-collar immigrants”.

Au fost adusi pentru prima oara in Romania pe scena IRAF - International Romani Art Festival 2007 Timisoara, gipsy-rockerii balcanici au urcat pe scena mai multor festivaluri europene precum Sziget (Budapesta), Exit (Serbia), Esperanza (Belgia), Senglar Rock (Spania), Sarajevo Film Fest. In Romania au ma cantat la Stuffstock, Cluj Napoca si Bucuresti. Bookingul pentru concertele de la Budapesta, Timisoara si Bucuresti este facut de BuBu Bookinghouse and Events reprezentantii trupei pentru Romania si Ungaria.

Dj Gypsy Viking Balkan Station Party

Intr-o continua pendulare intre Canada si Europa de Est, DJ Gypsy Viking este mereu in contact cu energia balcanica a prezentului, traducand prin muzica sa cu succes publicului vestic si nord american emotiile autentice pe care le gaseste aici.

Totodata leaderul trupei de Gypsy Punk, Worldly Savages, Erik ajunge in scurt timp o prezenta recunoscuta pe scena balcanica, ceea ce i-a adus numele alaturi de artisti consacrati precum Gogol Bordello, Mahala Rai Banda & Balkan Beat Box. In Toronto este unul dintre co-fondatorii party-urilor numite Wild East. Astfel, DJ Gypsy Viking a devenit si unul dintre cei mai iubiti dj-I si prieteni ai party-urilor IRAF si expert international pentru buna dispozitie generala.

Amintim cateva nume din playlistul serii: Gogol Bordello, Dubioza Kolektiv, Kiril Dzajkovski, Mitsoura, Kall, Gypsy Kings, Taraf de Haidouks, Goran Bregovic, Boban Markovic, Dj Click, Rona Hartner, Fanfara Ciocarlia, Shantel, Balkan Beat Box, Dunkelbunt...

Filtre petrecere/concert

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta