Timisoara

Lansare de carte: Paula Aldescu – Un vis de o zi

Detalii lansare de carte

Categorie
Lansari de carte
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
932

Reprezentari

DataOraLocatie
Duminica 9 noiembrie 201415:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare lansare de carte

În prima duminică din fiecare lună, iubitorii de cărți din Timișoara își dau întâlnire pentru un ... ”Schimb de cărți”. Participantă fidelă a acestor reuniuni, scriitoarea Paula Adescu a ales întâlnirea din noiembrie pentru lansarea celui de-al doilea volum al său: Un vis de o zi.

Paula a lansat acum 4 ani primul volum de proză scurtă - Celofan de apă, volum în care a tratat devenirea. Paula afirmă ”Ne naștem, dar oameni devenim prin descoperirea unei identități.” Și autoarea caută să pună pe hârtie un fel de a fi desăvârșit. ”În acest nou volum, avem de-a face cu o obsesie, o temă care s-a fixat și care revine în viața fiecărei femei aflate într-o relație: cât sunt eu și cât am devenit celălalt? Cât într-o relație este influență și cât asimilare? Cine sunt eu într-o relație, dar mai ales, cât mai sunt eu?”, completează Paula.

Pasiunea pentru scris a îndemnat-o să își concentreze eforturile atât pe lucrările în lucru, cât și să se exprime prin texte scurte, pe blog. Deținătoarea numelui virtual de Dunia de 7 ani deja, Paula poate fi considerată una din cele mai vechi bloggerițe de nișă din Timișoara. Și-a construit un public fidel, iar interacțiunea cu acesta a devenit naturală. Mai mult de atât, Paula îl răsplătește deseori prin oferirea de cărți drept cadou, pentru a promova mai departe cititul. Ascultându-și cititorii virtuali și nu numai, Paula i-a provocat azi pe blog să răspundă la întrebarea: este feminismul irelevant în societatea actuală? O întrebare grea în esență, dacă argumentele răspunsurilor sunt pertinente, însă aceste vor aduce primelor 3 cutezători câte un exemplar al cărții Un vis de o zi.
Duminică, moderatorul întâlnirii Schimb de cărți, Richard Marius Ilie (cunoscutul blogger Richie) va face prezentarea cărții scriitoarei, iar actrița Cristina Dumitru va lectura câteva pasaje din volum. Însă cea mai așteptată parte a întâlnirii rămâne sesiunea de Q&A cu scriitoarea.

Paula despre sine ca scriitor: ”Sunt capabilă să scriu, dar nu să controlez cuvintele și expresiile puternice. Am voință și pasiune. Promit să-mi dezvolt capacitatea determinativă.” Ca și blogger, se descrie a fi ”îndrăzneață, exigentă, succintă, disciplinată”.

Vă așteptăm la Caffe Klapka (Casa Artelor), duminică, 9 noiembrie 2014, la ora 15:00 !

Filtre lansare de carte

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta