Timisoara

Lansarea competitiei „Campus inclusiv”

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 7 ani si 11 luni
Vizualizari
592

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Lansarea competiției „Campus inclusiv”

Centrul Euroregional pentru Democrație (CED) din Timișoara, împreună cu Școala de Management din Fribourg, Elveția, anunță lansarea concursului de selectare a organizațiilor / grupurilor de inițiativă studențești care vor realiza campanii de comunicare / advocacy, în campusurile universitare din Timișoara.
Concursul are loc în cadrul proiectului „Universități all-inclusive” și își propune susținerea organizațiilor de studenți sau a grupurilor de inițiativă ale studenților, în elaborarea și realizarea campaniilor de advocacy/comunicare, cu scopul de a atrage atenția asupra aspectelor prioritare privind incluziunea studenților sau a potențialilor studenți cu dizabilități, în comunitatea universitară din Timișoara.
Un juriu format din minim cinci persoane – reprezentant partener elevețian, manager de proiect, trei reprezentanți ai ONG-urilor care au persoane cu deficiențe ca membri – va alege cele mai bune patru idei de campanie, pe baza notelor conceptuale trimise de echipele participante.
Selecția se va face pornind de la următoarele criterii: impact, originalitate, sustenabilitate, număr anticipat de participanți la campanie. Împreună cu coordonatorul campaniei de advocacy al CED, organizațiile vor dezvolta notele conceptuale în acțiuni de campanie de advocacy. Fiecare din cele patru echipe finaliste va avea un buget maxim de 1500 Lei pentru punerea în aplicare a campaniei.
Elaborarea și implementarea campaniei vor avea loc în perioada 1 decembrie 2015 – 30 martie 2016.
Fiecare echipă finalistă va cuprinde: un manager de campanie, un cronicar care raportează, în mod regulat, cu privire la progresele înregistrate, doi – opt studenți care se ocupă de diferite module de campanie. Cronicarul fiecărei echipe va actualiza periodic acțiunile și va prezenta materiale (fotografii / video / materiale informative) pentru a fi încărcate pe site-ul proiectului „Universități all-inclusive”.
Câștigătorii vor fi aleși pe baza: voturilor echipelor concurente (echipelor nu le este permis să voteze pentru propriile campanii) – 30%; voturilor ONG-urilor care au ca grup țintă persoanele cu nevoi speciale – 20%; voturilor membrilor comitetului de selecție final, româno-elvețian – 50%; comitetul se compune din șapte persoane: un reprezentant al partenerului elvețian; doi reprezentanți ai beneficiarului de proiect român; un reprezentant al fiecărei echipe (patru persoane în total).
Calendar competiție
20 decembrie 2015 – Termen limită de trimitere note conceptuale
10 ianuarie – Anunțarea celor patru echipe finaliste
11 ianuarie– 30 martie 2016 – Elaborarea și desfășurarea campaniei de către echipele finaliste
Pentru mai multe informaţii despre competiție și pentru obținerea formularului de notă conceptuală, vă rugăm să contactaţi Centrul Euroregional pentru Democraţie la tel. 0356 40 11 39, email: anaclaudia_leu@yahoo.com. Persoană de contact: Ana Leu, Manager proiect.

Proiectul „Universități all-inclusive: Proiect pentru îmbunătăţirea serviciilor de accesibilizare ale universităţilor, adresate studenţilor cu dizabilităţi” este implementat în perioada 16 martie 2015 – 15 septembrie 2016. Proiectul este co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei, prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.