Timisoara

Libertatea de a circula prin oras

Paisie Lugojanul, „povestit” la DNA de fostii angajati ai centrelor educationale

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 6 ani si 2 luni
Vizualizari
604

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Libertatea de a circula prin oraș.

Asociația Ceva de Spus ia atitudine și sesizează lipsa semafoarelor acustice destinate persoanelor nevăzătoare din oraș.

Persoanele nevăzătoare se confruntă cu o serie de dificultăți atunci când se deplasează prin oraș. Bordurile înalte, gropile din trotuar, lipsa semafoarelor acustice din oraș , toate acestea reprezintă obstacole pe care persoanele nevăzătoare zilnic trebuie să le facă față.

Din acest motiv, tinerii Asociației Ceva de Spus au luat atitudine și au întocmit o scrisoare către Serviciul Transport și Siguranța Circulației unde au prezentat punctual dificultățile cu care persoanele cu dizabilități din oraș se confruntă, atrăgând în același timp atenția și asupra lipsei semafoarelor acustice pentru persoanele nevăzătoare.

„ La momentul acesta în oraș sunt amplasate aproximativ 3 semafoare acustice pentru persoanele nevăzătoare. Îmi doresc să putem avea libertatea de a circula prin oraș în deplină siguranță și sunt optimistă că se vor să face pași concreți pentru îndeplinirea acestui lucru.” a declarat Simona Smultea vicepreședinta Asociației Ceva de Spus.

Reprezentanții Serviciului Transport și Siguranța Circulației au răspuns prompt scrisorii tinerilor, promitând că vor fi amplasate dispozitive acustice de avertizare a pietonilor, iar prin intermediul acestor dispozitive persoanele nevăzătoare vor putea beneficia de accesibilizare la traversările de pietoni.
„Pentru a facilita accesul persoanelor cu dizabilități, în cadrul proiectului au fost prevăzute a fi amplasate dispozitive acustice de avertizare a pietonilor.Prin intermediul acestor dispozitive persoanele nevăzătoare vor putea beneficia de accesibilizare la traversările de pietoni, dispozitivele emitând semnale sonore diferențiale, atât pentru culoarea roșie cât și pentru culoarea verde.” a declarat domnul Culiță Chiș.

Tinerii Asociației Ceva de Spus vor monitoriza acest demers.