Timisoara

„Lumea digitala” dezbatuta intr-o conferinta de exceptie organizata la Universitatea Politehnica Timisoara

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente sociale
Modificat
acum 6 ani si 10 luni
Vizualizari
436

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 24 martie 201618:30

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

„Lumea digitală” dezbătută într-o conferință de excepție organizată la Universitatea Politehnica Timișoara
Astăzi, 24 martie 2016, cu începere de la 18.30, Universitatea Politehnica Timișoara găzduiește conferința „Lumea digitală - oportunități și pericole”, susținută de reputatul profesor universitar dr. ing. Vasile BALTAC.

Manifestarea va avea loc in Sala Senatului UPT, Piata Victoriei nr. 2.

Profesorul Vasile BALTAC și-a început îndelungata și impresionanta carieră profesională ca pionier al calculatoarelor electronice, participând încă din 1961, la Timișoara, la proiectarea și construirea calculatoarelor MECIPT, de primă generație. A fost apoi lider al cercetării și producției electronice din România, cu contribuții semnificative la dezvoltarea acestei industrii atât în România, cât și în Europa. A publicat numeroase cărți și articole, a fost speaker la numeroase congrese și conferințe internaționale și predă de mai multe decenii cursuri de tehnologia informației, management sau strategii de eGuvernare la UPT, UPB și SNSPA.

„Conferința își propune să abordeze impactul major pe care-l au tehnologiile digitaleapărute într-un interval de numai câteva decenii, care ne-au schimbat și ne schimbă radical viața și care stau la baza celei de a patra revoluții industriale, generatoare de schimbări profunde asupra locurilor de muncă și a competențelor necesare pentru ocuparea lor. Rapiditatea schimbărilor apărute pe parcursul unei singure generații umane, a produs numeroase oportunități: randamente și eficiență la nivele încă neîntâlnite, comunicare și relaționare la scară globală, noi profesii etc., dar și pericole neprevăzute: malware, infracțiuni informatice, dependența de sisteme digitale la nivel de societate și individ, analfabetism digital, inadaptare la vârste mai înaintate etc.”, a declarat doamna Cornelia BEDROS, președintele asociației Coaching Competence Center, co-organizator al evenimentului.

În cadrul manifestării va avea loc și lansarea cărții „Lumea digitală - concepte esențiale”, semnată de domnul profesor BALTAC.

Profesorul Vasile BALTAC este o personalitate recunoscută pe plan național și international, fiind președinte al ATIC (Asociația pentru Tehnologiile Informației și Comunicațiilor din România), fost președinte al CEPIS (Asociația Europeană a Profesioniștilor IT de la Bruxelles), membru în board-ul WITSA (Alianța Mondială a Asociațiilor IT de la Washington), membru al Aspen Institute România, AOAR și Rotary Club Curtea Veche București.