Timisoara

Magia proiectului Povestilor Cangurului continua in decembrie!

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente educatie
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Vizualizari
792

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 16 decembrie 2017

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Magia proiectului Poveştilor Cangurului continuă în decembrie!

Fiecare anotimp are povestea lui. Iar iarna are, pe lângă povești de spus la gura sobei, și multă magie. Vă invităm pe 16 decembrie 2017 să descoperim împreună Poveștile Cangurului. Puteți rezerva un loc de poveste până pe 29 noiembrie!
Concursul se adresează elevilor din clasele II-XII şi își propune să dezvolte interesul pentru lectură, testează viteza de citire și înțelegere a unui text literar.
Micuții de clasa a II a trebuie să exploreze cu mare atenție o poveste și să descopere răspunsul la 24 de întrebări, iar colegii din clasele III – IV au câte 30 de întrebări.
Firul poveștii se complică puțin la clasele V – XII. Fiecare poveste are câte 40 de itemi, la care elevii trebuie să bifeze cel mult 30 de întrebări. Itemii sunt punctați diferit: primii 10 valorează câte 3 puncte, itemii 11 -30 - câte 4 puncte, iar itemii 31 - 40 aduc, fiecare în parte, câte 5 puncte. Se acordă 40 de puncte din oficiu. Fiecare răspuns greșit este penalizat cu un sfert din valoarea întrebării. Opțiunea Sigur aduce un plus de un punct pentru un răspuns corect, dar crește penalizarea cu două puncte, dacă alegerea a fost incorectă.
Aventura în lumea poveștilor durează 60 de minute. Elevii din clasele II – IV primesc medalii. Pentru cei mari și...inspirați...povestea continuă în primăvară, când vom cunoaşte câştigătorii!