Timisoara

Martiri

Detalii spectacol

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 2 ani si 4 luni
Vizualizari
452

Reprezentari

DataOraLocatie
Duminica 17 decembrie 201719:30

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu, în turneu la Timișoara

Schimbul de spectacole între cele două scene de expresie germană din România continuă: după ce Teatrul German de Stat Timișoara (TGST) a susținut la Sibiu în luna noiembrie 2017 spectacolul „Electra” după Euripide și Eschil, în regia lui Bocsárdi László, a venit rândul secției germane a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS)să prezinte la Timișoara unul dintre spectacolele sale.
Regia spectacolului este semnată de Radu-Alexandru Nica, iar scenografia, conceptul video și light-design-ul îi aparțin lui Mihai Păcurar.Muzica și sound-design-ul sunt creația lui Vlaicu Golcea. Distribuția îi reunește pe actorii Valentin Späth, Johanna Adam, Daniel Bucher, Daniel Plier, Ali Deac, Renate Müller-Nica, Iustinian Turcu și Anca Cipariu.

Piesa „Martiri” de Marius von Mayenburg nu este doar o critică tăioasă la islamofobia din vest, dar aduce la suprafață și adâncimile fundamentaliste ale lumii vestice. Benjamin are 16 ani și refuză să mai meargă la orele de înot. Întrebat de mama sa, menționează în final că motivele ar fi de natură religioasă. În urma acestei prime împotriviri, se dezvăluie ca fiind un creștin fanatic. Această imagine este întărită de către Benjamin prin citarea înflăcărată a Bibliei și prin acțiuni provocatoare. Diriginta și totodată profesoara lui de biologie, doamna Roth, crede că e vorba de un tânăr care strigă după ajutor. Încercările ei bine intenționate de a se apropia de Benjamin sunt respinse cu fermitate de către acesta și nu după mult timp doamna Roth ajunge ea însăși ținta atacurilor băiatului, cu atât mai mult cu cât directorul și profesorul de religie manifestă înțelegere față de gândirea fundamentalistă a lui Benjamin.

Filtre spectacol

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta