Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul Liviu Rebreanu

Euroinstal Timisoara - Bulevardul Liviu Rebreanu
https://euro-instal.ro

Medicamentele veterinare - cum le alegem și când le administrăm animalului?

Medicamentele veterinare – cum le alegem și când le administrăm animalului?

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 12 luni si 2 saptamani
Apartine de
Agentia Fortin
Vizualizari
260

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Este un lucru bine cunoscut faptul că mult prea mulți stăpâni de animale aleargă către farmacia veterinară pentru o pastilă minune atunci când animalul se simte rău. De cele mai multe ori, farmaciștii sunt depășiți de situație, fiind foarte complicat să ofere un medicament veterinar după primirea unor explicații vagi din partea stăpânului. Acesta, într-o astfel de situație, ar trebui să îndrume stăpânul către un medic veterinar care ar putea să consulte animalul și să îi ofere un tratament corect, dacă acesta chiar este necesar.

Precum în cazul oamenilor, un medicament veterinar eficient si de buna calitate poate fi dat fie cu prescripția unui medic, fie la liber. Cu toate acestea, nu este deloc recomandat să oferim nonstop medicamente animalului dacă noi credem că așa am reuși să scăpăm de vizitele la medic. Adevărul este că oferitul în mod greșit a medicamentelor sau abuzul față de acestea poate duce la probleme mult mai grave și mai costisitoare.

Ce medicament veterinar pentru animale există?


Numărul medicamentelor cu uz veterinar este unul mult prea mare pentru a putea fi cuprins în doar câteva rânduri. Acestea se pot găsi în multiple forme, dintre care merită amintite:

- Pastilele clasice – acestea pot fi de mici dimensiuni și pot fi administrate direct oral sau puse în mâncarea animalului, dar și pastile de tip capsulă, care, de cele mai multe ori trebuie înghițite direct de către animal
- Siropuri – acestea se oferă în general cu ajutorul unei seringi. Cantitatea necesară este fie măsurată de noi sau vine direct în cantitatea necesară tratamentului de la medicul veterinar
- Medicamente de la farmacia umana recomandate de medic – uneori, unele tratamente pot necesita pastile, creme sau lichide de curățare ce se întâlnesc doar în farmaciile clasice.

Cum știm ce medicamente să oferim animalului nostru?


Ideal ar fi ca toate medicamentele pe care le oferim animalului nostru să fie venite ca recomandare de la un medic veterinar. Acesta cunoaște foarte bine toate afecțiunile și recunoaște ușor simptomele în momentul în care examinează un animal. Astfel, acesta va ști dacă este un lucru cu adevărat îngrijorător sau dacă acesta trebuie să urmeze un tratament cu medicament veterinar, indiferent de ceea ce a pățit animalul. De asemenea, el ne poate oferi soluții pentru posibile probleme ce pot fi rezolvate fără a fi nevoie de o consultație, moment în care este în regulă să mergem direct la farmacia veterinară.

De ce nu este bine să oferim animalului medicamente după ureche?


Un medicament greșit sau un antibiotic oferit în multiple rânduri, fără a fi nevoie de acesta, nu face decât să creeze rezistență la medicamentul respectiv. Astfel, în momentul în care animalului chiar i-ar fi recomandat medicamentul respectiv, acesta nu va mai reacționa și efectul va fi inexistent. Este important să nu oferim pastile nerecomandate animalelor, doar pentru că noi credem că le-ar face bine.

De unde își pot procura cabinetele veterinare și farmaciile medicamente?


Orice instituție veterinară lucrează cu distribuitori de încredere, distribuitori ce oferă în cantități mari fiecare medicament veterinar necesar tratării posibililor clienți. Un astfel de distribuitor din țara noastră poartă numele de Veteco.

Poti intra pe veteco.com, site de pe care se poate face comanda tuturor produselor necesare cabinetului.

Date de contact:
Telefon Bucuresti/ Cluj: +40 213 170380/ +40 264 597 008
E-mail: office@veteco.ro

Autor

  • Agentia Fortin
  • 0Partener de afaceri

  • Agentia Fortin activeaza in domeniul online marketing si al serviciilor complementare: web design, digital advertising, identitate de brand si optimizare a prezentei web prin campanii de SEO, AdWords si comunicare integrata.
  • 0726538389

Anunt Diamant Euroinstal - Giroc

Euroinstal Giroc - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro