Timisoara

Mic îndrumar despre un GPS de localizare

Mic îndrumar despre un GPS de localizare

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 5 luni si 2 saptamani
Vizualizari
538

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Aveți vreo cunoștință căreia i-a fost furat autoturismul sau poate chiar dumneavoastră ați trecut prin această experiență nedorită? Sau poate că v-ați creat propria afacere și vreți să știți în orice moment unde se află mașinile firmei cu marfă? Sunt doar câteva situații în care aveți nevoie de un GPS de localizare. Nu este deloc vorba despre un moft, ci în zilele noastre este chiar o necesitate, și sunteți conștient de faptul că avem dreptate. Prin urmare, micul nostru îndrumar despre acest dispozitiv nu poate fi decât în ajutorul dumneavoastră.

Perfect pentru afacerea dumneavoastră!

Suntem convinși că nu este prima dacă când auziți despre GPS, și chiar l-ați utilizat pe mașina personală, pentru a ajunge la diferite destinații. Dar un GPS de localizare poate fi esențial pentru afacerea dumneavoastră, mai ales dacă este una care presupune transportul mărfii către punctele de lucru, clienți și altele asemănătoare. Există posibilitatea ca în mașini să conectezi un GPS de locație, fără chiar să fie nevoie să instalați ceva, și oricine se poate descurca să o facă. Este aproape o joacă de copil, pentru că nu doar că nu necesită cunoștințe tehnice aprofundate, ci este și foarte ușor de utilizat.

Adevăr sau fals despre un GPS de localizare

Există multe afirmații despre un GPS de localizare, dar din păcate nu toate sunt și adevărate. De aceea, am încercat să vi le prezentăm pe scurt, în rândurile următoare, pentru a evita orice fel de confuzie de viitor.

Flotele mici nu au nevoie de monitorizare prin GPS

Nu, nu este deloc adevărat cum că doar flotele mari ar avea nevoie de monitorizare prin GPS, pentru că da, avantajele sunt multiple. Chiar și în condițiile în care afacerea dumneavoastră dispune de o flotă de doar 5 mașini, să zicem, economiile pe care le puteți face cu ajutorul monitorizării prin GPS de localizare sunt unele foarte importante. Toate acele avantaje ale flotelor mari: consum de combustibil, întreținere, asigurare, cheltuieli generale, sunt valabile și în cazul celor mici.

O relație mai bună cu clienții

Nu de puține ori clienții vor să aibă impresia că dețin totul sub control, așa că vă cer date despre cum pot afla în timp real unde se află mărfurile sau produsele lor, și mai ales când ajung la destinație. Grație acestor sisteme de localizare le puteți oferi imediat aceste informații, iar timpul estimat de livrare este foarte exact. Acest lucru vă va ajuta să fiți un bun profesionist în ochii lor, așa că vor apela și în viitor la dumneavoastră, sau vă vor recomanda și altora.

Monitorizare permanentă a flotei


Ca afacerea dumneavoastră să fie una de succes, este nevoie ca nimic să nu fie lăsat la voia întâmplării, iar acest lucru presupune și o monitorizare prin GPS a flotei. În acest fel se reduce semnificativ riscul ca șoferii să folosească alte rute, să devieze de la traseu sau altele asemănătoare. Aceștia vor fi mult mai responsabili în îndeplinirea sarcinilor de serviciu dacă știu că sunt monitorizați.

Este sau nu complicată instalarea sistemelor de monitorizare?

La început, în urmă cu câțiva ani, poate că această afirmație ar fi fost adevărată, dar acum chiar nu mai este cazul. Acum, instalarea lor este foarte ușoară, dar este nevoie să aveți nevoie să învățați bine unele caracteristici mai avansate ale acestora, pentru că în acest fel aveți acces la toate informațiilor într-un panou de control. Este nevoie doar să vă logați pe o platformă online, și o puteți face de pe calculator, laptop, tabletă sau telefon mobil.

Sunt prea scumpe?!

La prima vedere, ați putea crede că aceste sisteme de monitorizare sunt destul de scumpe, așa că vă gândiți că nu reprezintă o investiție neapărat necesară. De fapt, lucrurile sunt exact invers, deoarece veți constata destul de rapid că banii cheltuiți pe sistemele GPS se amoritizează rapid, iar economiile pe care le faceți nu sunt puține. Veți economisi în primul rând la consumul de combustibil, reparațiile, mentenanța, distanța parcursă și asigurarea.

Chiar și șoferii au parte de avantaje

De regulă, oamenii au oroare de faptul că ar putea fi urmăriți, monitorizați, și de aceea a apărut mitul conform căruia performanța ar avea de suferit din cauza instalării acestor sisteme GPS pe flota dumneavoastră. Aici avem ceva de spus, și nu ne referim la faptul că reprezintă un mare punct tare pentru dumneavoastră, pentru că vă permite monitorizarea activității șoferilor. De fapt, există și multe avantaje de care se pot bucura inclusiv conducătorii auto, în sensul că vor fi optimizate rutile, vor primi ajutor la nevoie din partea dispecerilor, astfel ca la final vor putea duce la bun sfârșit cursa/cursele, fără acele întârzieri care erau penalizate prin reducerea bonusurilor la salariul de bază.

Un alt avantaj de care aceștia se pot bucura este siguranța în trafic. Din păcate, în ultima perioadă pe canalele de media apar tot mai multe știri despre adevărate tragedii produse din cauza depășirii limitei de viteză sau a șofatului teribilist al multor conducători auto. Prin faptul că sunt atent monitorizați, șoferii flotei dumneavoastră au mai rar tentația de a ”călca pedala”, sau a se angaja în depășiri periculoare, de exemplu. În acest fel reticența de la început a conducătorilor auto pe care i-ați angajat se transformă în încredere, că în firma dumneavoastră oamenii sunt importanți, și nu doar profitul, așa cum se întâmplă în alte societăți.

Așadar, nu mai așteptați și dezvoltați-vă afacerea permanent, și nu uitați că aceasta presupune și să fiți în pas cu noutățile apărute în domeniu! Doar cei care vor proceda așa vor reuși să își construiască un business de succes!