Timisoara

Migrarea catre software development, fara studii in domeniu

Migrarea catre software development, fara studii in domeniu

Detalii

Web
http://infobest.ro/contact/
Social links
Categorie
Anunturi Prestari servicii
Modificat
acum 2 ani si 4 luni
Vizualizari
877

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Domeniul IT a crescut semnficativ in ultimii ani iar numarul de locuri de munca disponibile in acest sector atrage tot mai multi adepti, chiar si fara studii in software development.

Multe companii IT din Romania au in echipele lor nu doar informaticieni, ci si tineri fara studii tehnice de specialitate. Acest lucru nu este de mirare daca ne gandim ca un un software developer poate sa castige un salariu de minim 400-500 Euro.
Migrarea tinerilor catre software development vine in contextual in care Romania si-a dezvoltat in ultimii ani importante centre IT in orase precum: Bucuresti, Cluj, Timisoara sau Iasi. Astfel, tinerii care au terminat o facultatete dar nu isi gasesc un loc de munca in domeniul lor, opteaza pentru a migrare catre software development.

"E un domeniu in care lucrurile se invata rapid"
Chiar daca pare greu de crezut, domeniul IT nu face parte din categoria “rocket-sience” iar cei care doresc sa isi schimbe specializarea o pot face relative usor.
Domeniul IT pune la dispozitie o paleta larga de tehnologii, specializari si limbaje. Astfel iti poti gasi cu usurinta un job care sa se potriveasca nevoilor si dorintelor tale. De la software development in PHP sau Java pana la QA si testare, domeniul IT este vast dar foarte bine interconectat.

De ce aptitudini ai nevoie pentru a lucra in IT?

Chiar daca nu ai studii de specialitate, este important sa fi deschis la ideea de a migra catre domeniul IT. In primul rand trebuie sa iti doresti sa inveti lucruri noi si sa ai un minim de aptitudini spre IT. Ambitia, perseverenta si curiozitatea sunt alte elemente care te vor ajuta sa inveti noi tehnologii.

Pentru ca nimeni nu se naste invatat este important sa urmezi cateva training-uri si cursuri de specialitate inainte sa optezi pentru un job in software development. Vezi ce limbaj de programare iti place si incearca sa inveti cat mai multe despre el.
Tine minte ca in ziua de azi accentul se pune pe experienta si practica, nu pe diploma obtinuta de la facultate. Poti sa devii un specialist in software development dupa ce ai parcurs o serie de cursuri si training-uri si ai cateva luni bune (sau chiar ani, in unele cazuri) de practica in spate.

Nimic nu este imposibil atunci cand iti doresti cu adevarat o schimbare in viata profesionala.