Timisoara

Minifotbalul este oficial cea mai noua disciplina sportiva din Romania

Directorul sportiv Rosenblum nu-l ajuta pe managerul sportiv Rosenblum

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 6 ani si 8 luni
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
389

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Recunoastere oficiala! Conducerea Federației de Minifotbal din România a primit, joi, de la Ministerul Tineretului și Sportului (MTS), Ordinul prin care se atestă recunoașterea minifotbalului ca disciplină oficială practicată în țara noastră.
Ioan Onicaș, președintele Federației de Minifotbal din România, a declarat, într-o conferință de presă: "Ne bucurăm foarte mult de această recunoaștere a unui sport care a plecat din stradă ori în curtea școlii. Erau necesare doar o minge și două porți. În 2007 s-a constituit primul campionat național, iar în 2011 s-a constituit federația noastră. Un rol important l-a avut Răzvan Burleanu care este acum președintele Federației Europene de Minifotbal".
Onicaș a evocat, în continuare, cele șase titluri obținute la campionatele europene, precum și locul 3 de la Campionatul Mondial, după echipele SUA și Mexic.
Echipa națională de minifotbal a României a câștigat șase titluri de campioană europeană din tot atâtea participări la turneul final al Campionatului European. Victoriile au fost obținute în 2010 — Slovacia, 2011 — România, 2012 — Republica Moldova, 2013 — Grecia, 2014 — Muntenegru și 2015 — Croația.