Timisoara

Nimic despre noi fara noi: Activitate intensa a autoreprezentantilor de la “Pentru Voi”

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 8 ani si 1 luna
Vizualizari
1380

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

„Nimic despre noi fără noi”
Activitate intensă a autoreprezentanţilor de la “Pentru Voi”

De 18 ani, grupul de autoreprezentanţi „Diferiţi dar împreună” al Fundaţiei „Pentru Voi” învaţă să-şi cunoască şi să-şi apere drepturile.

În aceste zile, pentru prima dată, un grup de 8 autoreprezentanţi ai Fundaţiei „Pentru Voi”, au avut un seminar la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Găvojdia, împreuna cu 10 beneficiari ai acestui centru. În cadrul acestui seminar participanţii şi-au împărtăşit experienţa şi au învăţat cum să facă alegeri în viaţă şi să îşi pledeze cauza. Această activitate este organizată în cadrul unui proiect co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană Extinsă.

În 9 iulie 2014, Forumul European al persoanelor cu dizabilităţi (EDF), cea mai mare organizaţie nonguvernamentală pe plan mondial care apără drepturile a peste 80 de milioane de cetăţeni europeni cu dizabilităţi şi ale cărui membre sunt exclusiv persoane cu dizabilităţi, organizează la Madrid o întălnire a comisiei de femei, în care este membră şi Luminiţa Căldăraş, autoreprezentantă de la Fundaţia “Pentru Voi” şi membră a boardului Platformei Europene a Autoreprezentanţilor. Luminiţa Căldăraş este persoana cu dizabilităţi din Romania care este membră a acestei comisii, şi care va susţine drepturile persoanelor cu dizabilităţi intelectuale din Europa.

Ceilalţi autoreprezentanţi ai Fundaţiei “Pentru Voi” participă la cele 2 şcoli de vară pe care le organizează fundaţia la Poieni Strâmbu, în perioada 7-26 iulie 2014. În total 85 autoreprezentanţi vor participa la aceste şcoli de vară, care îşi propun să le dezvolte într-un cadru informal abilităţile de viaţă independentă.

„Fundaţia „Pentru Voi” este mândră de activitatea autoreprezentanţilor noştri şi de succesele lor pe plan internaţional. Credem cu tărie că ei sunt cei mai buni avocaţi ai cauzei lor, capabili să determine schimbarea în societate pe care ne-o dorim şi pentru care milităm de 18 ani şi care să redea demnitatea persoanelor cu dizabilitati intelectuale." a declarat Laila Onu, director executiv al Fundaţiei “Pentru Voi”.*Autoreprezentarea este mişcarea a adulţilor cu dizabilitate intelectuală care se auto reprezintă, iau cuvântul, îşi exprimă nevoile şi îţi apără drepturile.