Timisoara

Pentru Voi a imbracat Timisoara in albastru pentru autism

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Vizualizari
738

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Pentru Voi a îmbrăcat Timişoara în albastru pentru autism

Peste 100 de timişoreni s-au alăturat Fundaţiei „Pentru Voi” joi 2 aprilie, în Piaţa Operei din Timişoara, pentru a marca Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, prin acţiunea Light It Up Blue Timişoara.

De şapte ani, Fundaţia “Pentru Voi” organizează evenimente publice de constientizare a autismului în Timisoara. In 2009, au fost organizate acţiuni precum: campania "Autismul nu dispare la 18 ani", “Autism film festival”, concerte în Piaţa Unirii şi la Filarmonica Banatul, iar începând cu anul 2011 organizaţia a iniţiat acţiunea: "Pentru Voi ilumineaza in albastru Timisoara".

Anul acesta, la cea de-a cincea iluminare în albastru, Fundaţia „Pentru Voi” a organizat un Marş albastru, la care au participat beneficiari ai serviciilor sociale oferite de Fundaţie, familiile acestora, angajaţi, voluntari şi prieteni. După finalizarea marşului desfăşurat pe traseul Operă-Catedrală-Primărie-Operă şi condus de Fanfara Pro Amiciţia, au fost lansate în premieră lampioane albastre ca simbol al speranţei şi al recunoaşterii valorii persoanelor cu autism.

La 20:45 Opera Naţională din Timişoara a fost iluminată în albastru, cu ajutorul echipamentelor puse la dispoziţie de Compania Elba. La eveniment au participat domnul Marian Constantin Vasile Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, domnul Subprefect Zoltan Marossy şi doamna Monica Truşca, Director executiv în cadrul DGASPC Timiş.

„Ne bucurăm că apelul nostru la solidaritate pentru persoanele cu autism a avut ecou în rândurile timişorenilor. Persoanele cu autism se confruntă cu mari dificultăţi de integrare socială şi profesională. Statisticile Naţiunilor Unite arată că 80% dintre adulţii cu autism nu au un loc de muncă. În România, situaţia este şi mai gravă, lipsind aproape total programele de sprijin pentru adulţii cu autism. De aceea, este nevoie de elaborarea de noi politici publice în favoarea persoanelor cu autism” a declarat Laila Onu, director executiv al Fundaţiei Pentru Voi.

Mulţumim pentru sprijin Primăriei Timişoara, Consiliului Judeţean Timiş, Operei Naţionale Timişoara, companiei Elba Timişoara, fanfarei Pro Amiciţia, familiei Cojoacă şi presei care mereu este alături de noi.