Timisoara

Prezentarea Asociatiei Cloud Factory

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 9 ani si 6 luni
Vizualizari
1391

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Asociatia Cloud Factory se constituie ca si structura culturala cu personalitate juridica de drept privat, nonguvernamentala, apolitica si nonprofit.

Asociatia a fost infiintata in data de 07.04.2009 de catre mebrii fondatori, persoane fizice care doresc sa sprijine domeniul cultural. In present asociatia este formata din 4 membri foandatori si 25 de membri sustinatori.

Scopul asociatie Cloud Factory este coordonarea, organizarea, dezvoltarea si promovarea relatiilor din domeniul artei plastice cu accent pe dezvoltarea creativitatii in aria obiectelor de tip manufacturier. Cloud Factory doreste si sa implementeze conceptul de respect fata de elementele mediul inconjurator, organizand evenimente artistice specifice; workshop-uri, expozitii, actiuni stradale pe teme ecologice deschise publicului.

Prin activitatiile asociatie , Cloud Factory doresc sa atraga atentia asupra importantei refolosirii materialelor de consum, printr-un mod creativ, reusind astfel sa educe participantii activi la workshop - urile organizate.

Workshop- uri pe teme ecologice:

1. Aluminiu

- insigne din capace de bere sau suc – in interiorul capecelor se aplica ace de siguranta lipite cu silicon cald acestea urmand sa fie pictate si lacuite.

2. Plastic

- obiecte din pet-uri de plastic, taiate, pictate si folosite in alte scopuri, ex. suporturi de creioane, vaze sau ghivece de flori.

3. Hartie

- flori din hartie refolosita - se modeleaza hartia in forma de flori sau se taie forme care se lipesc intre ele, acestea se lipesc pe crengi sau tije de lemn.
- caiete japoneze din rebuturi de la tipografii - se taie hartie la dimensiunea dorita, se fac gauri pe cotor iar apoi se cos cu ata in diferite moduri.

4. Sticla

- lampioane din borcane – se picteaza borcanele cu clori speciale de sticla, se leaga pe margine cu sfoara apoi se baga o lumanare mica in interiorul borcanului.

- sfesnice din sticle de vin, bere, suc sau lapte – se picteaza sticlele cu culori speciale de sticla si apoi se adauga o lumanare inalta.

5. Material textil

- pusculite de economii – se taie materialul in forma rotunda, pe margine se fac gauri la distante egale prin care se trece o panglica care inchide pusculita.