Timisoara

Principalele diferențe și asemănări dintre telefoanele Samsung Galaxy S10 și Samsung Galaxy S10+

Principalele diferențe și asemănări dintre telefoanele Samsung Galaxy S10 și Samsung Galaxy S10+

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Vizualizari
1088

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Telefoanele Samsung Galaxy S10 și Samsung Galaxy S10+ sunt unele din cele mai populare telefoane ale anului trecut, care încă se bucură de lumina reflectoarelor cu toate că Samsung Galaxy S20 mai are atât de puțin până ajunge și în buzunarele românilor. Iar pe lângă faptul că sunt niște dispozitive într-adevăr elegante, încă unul din motivele pentru care Samsung Galaxy S10 și Samsung Galaxy S10+ se vând ca pâinea caldă chiar și acum este prețul rol din ce în ce mai accesibil.

Îți dorești un dispozitiv Samsung nou și bun, dar pentru care să nu cheltuiești o avere? Samsung Galaxy S10 sau Samsung Galaxy S10+ sunt o alegere bună pentru portofelul tău. Și pentru că nu ai nevoie de două dispozitive foarte similare, iată ce trebuie să știi despre ele pentru a-l alege pe cel mai potrivit.

Principala diferență dintre telefoanele Samsung Galaxy S10 și S10+


În general, când vine vorba de alegerea dintre un telefon foarte bun și varianta sa pro, principala diferență constă în mărimea ecranului. În cazul gamei S10, varianta standard are un display de 6.1 inchi, iar cea pro unul de 6.4 inchi. Un ecran mai mare înseamnă mai multă vizibilitate și lecturi mai relaxante pe internet. Pe de altă parte, un ecran mai mic vine la pachet și cu o carcasă mai mică și implicit mai ușoară și per total, un dispozitiv mai ergonomic. De aceea, în cazul acesta, nu se pune problema celui mai bun terminal, ci a celui mai potrivit pentru nevoile fiecărui utilizator în parte.

De asemenea, în ceea ce privește dimensiunea terminalului mai trebuie să menționăm faptul că terminalul mai voluminos prezintă și o baterie mai mare, lucru care se traduce prin mai multe ore de Netflix sau de convorbiri, în funcție de ceea ce preferi.

Ce au în comun Samsung Galaxy S10 și Samsung Galaxy S10+


Dacă până acum am vorbit doar despre diferențe, este timpul să ne îndreptăm atenția și către caracteristicile comune ale telefoanelor din articolul nostru. În primul rând, ambele dispozitive au un sistem de operare Android 10 și o interfață One UI 2, lucru pentru care experiența de utilizare este foarte asemănătoare. Apoi, amândouă gândesc cu același creier, și anume un procesor Snapdragon 855 în cazul dispozitivelor pentru piața americană, sau un procesor Samsung Exynos 9820 pentru terminalele vândute în restul lumii.

În ceea ce privește spațiul de stocare, atât Samsung Galaxy S10, cât și Samsung Galaxy S10+ sunt disponibile în variante de 128 și 512 GB, dar și de 1 TB, doar în cazul terminalului mai scump. La fel stau lucrurile și când vine vorba de memoria RAM. Ambele telefoane pot fi cumpărate cu câte 8 GB de memorie RAM, dar cel mai costisitor este disponibil și într-o variantă cu 12 GB.

Surprinzător, în ceea ce privește camera din spate, amebele terminale sunt prevăzute cu același dispozitiv cu trei lentile cu următoarele specificații:

  • o lentilă principală de 12 MP cu Super Speed Dual Pixel și diafragmă f/1.5 sau f/2.4;
  • o lentilă telephoto de 12 MP și diafragmă f/2.4;
  • o lentilă ultrawide de 16 MP și diafragmă f/2.2.

Dacă în cazul altor branduri ne-am obișnuit să vedem terminalele flagship dotate cu câte o cameră ToF în plus sau lentile cu mai mulți pixeli, Samsung a fost cât se poate de corect cu ambele sale terminale de top, montându-le fix același tip de cameră principală. Dar ca să nu apară totuși plângeri în legătură cu diferența de preț, la capitolul fotografie, ceea ce are în plus Samsung Galaxy S10+ față de S10 este o lentilă selfie de 8 MP și diafragmă f/2.2 pe lângă cea de 10 MP, diafragmă f/1.9 și Dual Pixel AF cu care este dotat și terminalul mai ieftin.

Și dacă tot vorbim de caracteristici comune, încă un lucru ce trebuie menționat este posibilitatea de a dota oricare din terminalele prezentate în acest articol cu huse personalizate de la Itelmobile. Alege din gama variată de produse premium ale acestui magazin huse Samsung Galaxy S10 sau huse Samsung Galaxy S10+ și dă-i personalitate noului tău telefon!