Timisoara

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Timisoara - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea, Arad - alpinism utilitar, vanzare produse curatenie, curatenie pentru birouri, curatenie pentru hale, curateniedupa constructori, spalat mocheta cu monodisc
https://pfscleaning.ro

Proiectul Color the Village al asociatiei Acasa in Banat a ajuns la final in Eftimie Murgu, Caras Severin.

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 5 ani si 10 luni
Vizualizari
976

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Proiectul Color the Village al asociatiei Acasa in Banat a ajuns la final in Eftimie Murgu, Caras Severin.
Peste 250 de voluntari au participat la renovarea a 34 de case din comuna Eftimie Murgu, intr-un adevarat maraton al faptelor bune. Interventiile au durat in total 4 zile, in 20-22 iunie si 27 iulie, au fost vopsite porti si ferestre, fatadele caselor au fost reparate si zugravite, dar pe langa acestea, au fost reconditionate si doua fantani si un pod de la intrarea din sat. La final, casele au primit si flori la ferestre.
In prima etapa, in perioada 20-22 iunie au fost facute interventii la 29 de case, insa, deoarece scopul declarat al proiectului era de 30 de case, voluntarii s-au mobilizat pentru inca o zi si in 27 iulie au revenit la Eftimie Murgu. Pentru ca nu s-au putut opri la o singura casa, voluntarii au reusit ca, pana la finalul zilei sa zugraveasca alte 5 imobile.
Voluntarii Asociatiei Acasa in Banat au intervenit in special la casele cu fatadele gri, unde proprietarii erau oameni in varsta sau familii cu dificultati materiale.
Credem ca, in urma acestui proiect, toata lumea a avut ceva de castigat. Comuna Eftimie Murgu e acum mai frumoasa, iar turistii care ajung aici sa viziteze morile de apa sunt atrasi si sa se plimbe prin sat, sa stea de vorba cu oamenii, sa guste din bunatatile locului, sa intrebe de colesa sau de branza de gainusa. Proprietarii caselor au acum nu doar o casa frumoasa, ei au acum multi prieteni pentru ca voluntarii au prins drag de ei si vor sa vina sa ii mai viziteze. Noi, toti voluntarii, am castigat o experienta uimitoare, ne-am dat seama ca adunandu-ne fortele intr-un timp foarte scurt, putem face miracole.”, a spus Radu Trifan, presedintele Asociatiei Acasa in Banat.
Proiectul Color the Village/Coloreaza Satul a insemnat pentru Asociatia Acasa in Banat o munca de peste 6 luni pentru organizare, avand ca termen de finalizare data de 31 iulie 2019. Ni s-au alaturat voluntari de peste tot din tara, din Timisoara, Resita, Bucuresti, Tulcea, Cluj, Bihor, au fost elevi de scoala, studenti, angajati in mediul de stat sau privat sau chiar pensionari care au dorit sa dea o mana de ajutor acestui sat din Banat. Daca unii voluntari au participat o singura zi, altii au muncit in toate zilele, astfel ca in total au fost efectuate peste 4000 de ore de munca.
Insa toata acestea nu ar fi fost posibile fara sprijinul sponsorilor: compania Ursus Breweries/Timisoreana, finanator principal prin campania "Cinstim Binele", Azur Romania care ne-a donat vopselurile necesare pentru a vopsi romaneste, Fundatia Comunitara Timisoara, Alergotura si alergatorii care au alergat pentru acest proiect la strangerea de fonduri Timotion, echipele Orange Romania, Hella Romania si Safe Fleet, Internovum Grup, Primul Acoperis si Romaldopentru materiale si alimente, bucatarului Mihai Iamandi pentru bucatele gustoase si Flori Hergane din Giroc pentru minunatele ghivece de flori.
Multumim Primariei Eftimie Murgu care ne-a acrodat tot sprijinul logistic si organizatoric necesar pentru a ne putea desfasura activitatea in bune conditii, a asigura masa si cazarea pentru voluntari, transportul materialelor de constructii etc.
Multumim, de asemenea, ambsadorilor nostri, Laura Laurentiu si OliX, pentru increderea acordata!
Ce urmeaza dupa Color the Village? Un nou Color the Village! A fost o experienta extraordinara pentru toata lumea si vrem sa o repetam si anul viitor. E un festival al faptelor bune care va ajunge in fiecare an in alt sat din Banat. Insa pana atunci, demaram si alte proiecte pentru a pune in valoare patrimoniul Banatului, pentru ca ne simtim cu adevarat Acasa in Banat”, a declarat Radu Trifan, presedintele Asociatiei.

Gratuit O nouă aplicație ortodoxă gratuită: Lumea ortodoxiei

Aplicația conține: calendar ortodox 2019-2030, biserici / mănăstiri din România, biblia ortodoxă, bibliotecă ortodoxă (acatiste, tropare, viețile sfinților, proloage, predici, tâlcuiri, filocalia etc.)