Timisoara

Protejarea plantelor din gradină împotriva dăunătorilor și factorilor climatici

Protejarea plantelor din gradină împotriva dăunătorilor și factorilor climatici

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 5 luni si 1 saptamana
Apartine de
DWF
Vizualizari
422

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Schimbările de anotimp ne determină cel mai adesea să ne protejăm pe noi înșine cu ajutorul a diferite produse. Pe lângă grija pentru propria persoană, o atenție specială o acordăm și plantelor noastre, pe care trebuie să le protejăm de soare, de ger și zăpadă, sau chiar de dăunători. Dacă și tu ești interesat de metodele prin care îți poți proteja plantele de schimbările climatice și dăunători, iată ce soluții poți adopta.

Instalează plase speciale de protecție pentru plante

Plasele de protecție reprezintă soluții care te pot ajuta să păstrezi un mediu confortabil pentru plantele tale, lăsându-le în același timp posibilitatea de a respira. În general ochiurile de la aceste plase de protectie pentru plante sunt destul de dense, așa că orice spațiu împrejmuit cu ele va fi protejat. Plasa nu va permite obiectelor mici să treacă prin ea, nici animalelor de casă, iar din exterior nu va permite dăunătorilor să intre.

Plasa poate fi amplasată ca un gard în jurul plantelor, ca să le protejeze tulpina sau planta în întregime, în funcție de felul în care decizi să amplasezi plasa. Plasa de protecție pentru plante are în general culoarea verde, tocmai pentru a nu face notă discordantă cu restul ambientului, integrându-se perfect în ideea de spațiu verde. Plasele de acest tip se potrivesc foarte bine schimbărilor de sezon, mai ales atunci când vrei ca plantele să beneficieze încă de aer, dar și să fie ferite de acțiunea factorilor meteorologici și a dăunătorilor.

Crează un spațiu special pentru plante, la interior

Plantele se simt cel mai bine la exterior, la aer și soare, însă uneori poate fi dificil să le oferi aceste condiții. Dacă vrei să protejezi plantele de frig sau de ger, atunci le poți crea un spațiu separat la interior, în bucătărie sau în living, pe un glaf sau pe o masă. În acest fel le vei ține la distanță de intemperii și le vei putea oferi măcar lumina necesară dezvoltării. Este de preferat să așezi florile într-o zonă însorită și nu într-un loc umbrit, deoarece plantele au mare nevoie de soare. Este foarte important să știi însă că, dacă vei decide să ții plantele la interior, acestea nu vor fi polenizate, așa că dacă ai flori sau răsaduri ce urmează să rodească, ar să le lași pe cât posibil la exterior.

Sere și solarii

Plantele mai pot fi așezate în sere sau solarii, acolo unde vor avea toate condițiile necesare dezvoltării, mai ales în timpul sezonului rece. Totuși, această decizie implică multă muncă de organizare, iar tu nu te vei putea bucura de florile tale. Construirea unei sere în regim propriu sau a unui solariu este destul de dificilă, costă destul de mulți bani și implică mult efort la nivel de întreținere.

Uneori, din dorința de a proteja cât mai bine plantele, mai ales la exterior pe timp de iarnă, se recurge la amplasarea de sticle de plastic peste flori, pe fiecare în parte, semi îngropate în pământ, astfel încât planta să fie delimitată de mediul exterior. Deși rudimentară, metoda pare să dea roade, deoarece plantele se păstrează perfect pentru sezonul viitor, iar cel mai bun exemplu este cazul trandafirilor sau al răsadurilor de roșii.

Grija față de plantele noastre este importantă și din acest motiv avem la dispoziție numeroase idei din care ne putem inspira. Chiar dacă vorbim despre plante de grădină, sau despre plante crescute în apartament, există soluții variate pentru protejarea lor. De la plase special concepute împotriva insectelor și intemperiilor, până la zone special amenajate, poți alege ceea ce crezi că ți se potrivește cel mai bine.

Sursa foto: unsplash.com/photos/yXTcBxPtAr4