Timisoara

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii

RCM Timisoara da ora exacta in rugby. Banatenii isi apara titlul

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 1 deceniu si 9 luni
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
904

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Pentru a 3-a oară în istorie, pentru a doua oară la rând. RCM Universitatea de Vest Timişoara păstrează titlul de campioană a României la rugby după ce a învins, sâmbătă seara, cu 25-19 (19-9 la pauză), pe CSM Ştiinţa Baia Mare, în finala SuperLigii CEC Bank, desfăşurată pe stadionul naţional ''Arcul de Triumf'' din Capitală.
După un meci aprig disputat, din care nu a lipsit spectacolul, deşi miza a fost una uriaşă pentru ambele echipe, în faţa a peste 2.000 de spectatori, timişorenii au demonstrat că, în continuare, ''Banatu-i fruncea'' în sportul cu balonul oval.
''Studenţii'' au început meciul în forţă şi au deschis scorul în minutul 6 prin sud-africanul Randall Morisson, care a reuşit un eseu după o fază spectaculoasă, însă Vali Calafeteanu a ratat transformarea, băimărenii replicând cu un dropgol a lui Philip Falamoe, la prima fază de atac mai închegată a CSM-ului, în minutul 11.
În minutul 18, timişorenii au jucat foarte bine un mol de margine obţinut la 7-8 metri de terenul de ţintă advers, căpitanul bănăţenilor, Stelian Burcea, reuşind eseul, transformat de Calafeteanu, scorul devenind 12-3 pentru RCM. În minutul 22, băimărenii au marcat un eseu, anulat însă ca urmare a faptului că pasa decisivă a venit din afara terenului.
Treptat, ''zimbrii'' au reuşit să domolească iureşul campioanei şi să echilibreze partida, dar cu toate acestea, până la jumătatea primei reprize nu au mai ameninţat serios buturile adverse.
În minutul 28, Ioan Pop mai aduce 3 puncte pentru maramureşeni printr-o lovitură de pedeapsă survenită unor greşeli repetate ale bănăţenilor şi tot el fructifică o altă lovitură de penalizare. Răspunsul ''studenţilor'' nu s-a lăsat aşteptat şi neo-zeelandezul Stephen Shennan izbuteşte un eseu în ultimele minute ale primei reprize, transformat de Calafeteanu, la pauză tabela de marcaj indicând 19-9 pentru jucătorii lui Chester Williams.
Repriza a doua a fost una de-a dreptul dramatică, cu momente în care băimărenii au dat impresia că pot reveni şi chiar întoarce rezultatul, bănăţenii făcând eforturi să păstreze diferenţa de scor.
Vali Calafeteanu a pus primele puncte pe tabelă după reluarea partidei, printr-o lovitură de pedeapsă transformată, RCM luând un avans de 13 puncte, însă ''zimbrii'' au crescut presiunea şi, practicând un joc şi rapid şi în forţă, au reuşit un eseu prin Michael Wiringi, transformat de Ioan Pop, au redus diferenţa la 6 puncte.
Jucătorii de pe malurile Begăi au realizat că, dacă se retrag în defensivă, ar fi letal pentru ei în faţa ''zimbrilor'' dezlănţuiţi şi au ieşit la joc, urmând minute bune în care calitatea partidei s-a ridicat mult peste nivelul SuperLigii, cu faze de atac în ambele direcţii, purtate în viteză, şi cu încleştări dramatice ale pachetelor de înaintare.
Cei care au reuşit să puncteze au fost jucătorii campioanei, acelaşi Vali Calafeteanu mai aducând alte 3 puncte prin transformarea unei lovituri de pedeapsă, scorul ajungând 25-16 pentru RCM. Minutele de final ale meciului au adus un adevărat asediu al maramureşenilor asupra 22-ului timişorean, băimărenii fiind pentru o perioadă cu doi oameni în plus pe teren, după ce doi timişoreni au văzut cartonaşul galben. Bănăţenii s-au apărat cu disperare la 5 metri de buturile lor, tot ceea ce au mai reuşit ''zimbrii'' fiind o lovitură de pedepsă fructificată de Ioan Pop.
Scorul final a fost 25-19 pentru RCM Universitatea de Vest Timişoara, care păstrează pe malurile Begăi titlul suprem la rugby.

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro