Timisoara

Rovinhud Wine Show

Detalii targ/expozitie

Categorie
Targuri / expozitii
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Vizualizari
4731

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 15 noiembrie 2019 - Duminica 17 noiembrie 2019

Voteaza & Distribuie

Prezentare targ/expozitie

A 6-a ediție ROVINHUD WINE SHOW va avea loc între 15 și 17 noiembrie la Hotel Timișoara, propunându-și ca în fiecare an, să promoveze vinul de calitate și responsabilitatea socială printr-un format unic în lume.

“În 2014 nu am fi crezut că vom crește atât de frumos, dar calitatea și caritatea s-au îmbinat foarte bine și au făcut ca evenimentul nostru să devină unul de succes. Am creat astfel un eveniment în care vinurile premium ale expozanților distrug barierele dintre persoanele cu dizabilități și restul comunității, iar biletele cumpărate de vizitatori contribuie la creșterea calității vieții persoanelor cu dizabilități.” declară Zoltán Szövérdfi-Szép, coordonatorul evenimentului.

Spațiul expozițional va cuprinde 34 de crame și distribuitori, care au fost atent selecționate din dorința de a-i avea prezenți pe cei mai buni din țară, dar în același timp se vor putea descoperi câteva crame noi și promițătoare, ale căror vinuri nu se cunosc foarte bine. S-au diversificat și expozanții de importuri și din străinătate, pentru a putea vedea unde se află România în contextul internațional.

Capitolul masterclass-uri este ca de obicei la înălțime oferind câteva experiențe de neratat. Anul acesta se concentrează pe soiurile autohtone și calitatea lor, având o degustare de 16 Fetești Negre sub îndrumarea lui Imre Szakács-Orha, probabil cel mai mare expert al acestui soi.

Rod Smith, Master of Wine, va vorbi despre soiurile autohtone și calitatea lor în contextul internațional, dar se va vedea și cât de bine se asociază ficatul de gâscă cu Champagne sau cu vinurile de desert din Tokaj.

Se va organiza și un meci amical cu vinurile roșii de top din România și Republica Moldova arbitrat de cel mai avizat expert de vin pe regiunea aceasta a lumii, Caroline Gilby, Master of Wine.

Darrel Joseph, scriitor de vin și expert pe zona Europei Centrale și Balcani va compara trei comori ale regiunii: Vranac, Negru de Drăgășani și Blaufrankisch.

Cei care sunt curioși de vinuri produse cu tehnologie diferită față de ce se găsește în comerț, vor avea posibilitatea să deguste și vinuri extreme, sub îndrumarea lui Zoltán Kormos.

Ca și în anii precedenți, vorbitorii sunt cei mai buni din țară și străinătate, voluntari și prieteni ai ROVINHUD și ai cauzei pe care o reprezintă.
Și anul acesta întreaga echipă lucrează voluntar pentru a crea din nou o experiență de neuitat, iar ”profitul” generat va fi folosit de către Asociația Ceva de Spus pentru a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor cu dizabilități din Timișoara și din țară. La această ediție se vor putea întâlni și tinerii ale căror vieți au fost schimbate datorită ediției de anul trecut, prin cumpărarea de bilete la ROVINHUD 2018 sau oferirea de sprijin de câte ori a fost nevoie.

“Mulțumim atât dumneavoastră, cumpărătorilor de bilete, cât și expozanților, vorbitorilor, partenerilor, sponsorilor, voluntarilor și tuturor celor care, cu ajutorul vinului, au descoperit responsabilitatea socială.” declară Zoltán Szövérdfi-Szép, coordonatorul evenimentului.

Pentru prima oară în acest an, ROVINHUD oferă acces gratuit tuturor celor care vor dona sânge în perioada 15 octombrie - 15 noiembrie, în prima sau ultima zi de eveniment (vineri/duminică), pe baza adeverinței medicale prezentate la recepție.

Filtre targ/expozitie

Perioada: Astazi, Maine, Saptamana curenta, Luna curenta