Timisoara

Saptamana Educatiei Deschise

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente educatie
Modificat
acum 3 ani si 10 luni
Vizualizari
264

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 22 martie 201910:00-14:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Britanicul Steve Wheeler, speaker la workshopul Educația deschisă și impactul digitalizării la UPT

Universitatea Politehnica Timișoara, prin Centrul de ID/IFR și e-Learning, cu sprijinul asociațiilor Eden și IEEE, organizează workshopul Educația deschisă și impactul digitalizării, adresat atât cadrelor didactice, cât și studenților, dar și trainerilor în IT sau departamentelor de resurse umane. Evenimentul va avea loc vineri, 22 martie, începând cu ora 10:00, în Amfiteatrul K1, etaj 1, Centrul de documentare și transfer tehnologic (Biblioteca UPT), Bul. Vasile Pârvan Nr. 2B, Timișoara.
9 speakeri de nivel internațional vor prezenta ultimele noutăți legate de educația deschisă în România și Uniunea Europeană în cadrul celei de-a VI-a ediții a workshopului Educația deschisă și impactul digitalizării, organizat în cadrul Săptămânii Educației Deschise 2019. Workshop-ul va evidenția impactul deschiderii în epoca digitală, de la politici către indivizi, profesori și studenți. Având un istoric de mai mulți ani de implementare, vom examina modul în care resursele educaționale deschise (OER), cursurile masive deschise online (MOOC), Open Culture și Open Science pot fi integrate în toate nivelurile de educație și de formare din cadrul instituțiilor și companiilor. Sunt prezentate exemple practice de utilizare și integrare a învățării mobile, realității augmentate și virtuale în educație, cercetării deschise, modului în care noțiunea de blockchain influențează educația, dar și felul în care termenii deschis și digital se reflectă în cultură și patrimoniu.
Prof. Dr. Steve Wheeler - Key note speaker
Anul acesta, suntem onorați de prezența Prof. Dr. Steve Wheeler. Acesta este consultant pentru inovații în domeniul învățării și fost profesor asociat (tehnologii de învățare) la Institutul de Educație din Plymouth, unde a prezidat grupul Learning Futures și a condus echipele de informatică și știință. El continuă cercetarea învățării bazate pe tehnologie și a învățământului la distanță, punând accentul în special pe pedagogia care stă la baza utilizării tehnologiilor sociale și a tehnologiilor Web 2.0, și are, de asemenea, interese de cercetare în domeniul învățării mobile și a cyberculturilor. El a ținut discursuri în mai mult de 35 de țări și este autorul a peste 150 de articole științifice, cu peste 7000 de citări academice. Un edublogger activ și prolific, blogul său Learning with ‘e’s este un comentariu online regulat asupra impactului social și cultural al tehnologiilor perturbatoare și asupra aplicării mijloacelor media digitale în educație, învățare și dezvoltare. În ultimii ani a atras peste 8 milioane de vizitatori unici.
Workshopul se adresează profesorilor universitari, studenților, profesorilor din învățământul pre-universitar, specialiștilor din companiile de training IT, sau din departamentele de resurse umane.
Ca în fiecare an, workshopul este organizat de Centrul de e-Learning, Universitatea Politehnica Timișoara, cu sprijinul Rețelei europene pentru educație la distanță și e-learning - EDEN, IEEE România și al unor proiecte UE Erasmus+.
Săptămâna Educației Deschise (Open Education Week) este un eveniment promovat de asociația mondială Open Education Consortium, având ca scop prezentarea oportunităților pe care le oferă educația deschisă, a rezultatelor integrării acesteia în toate formele de educație, fie că e vorba de dezvoltarea de abilități sau cunoștințe la locul de muncă, ca suport al educației universitare sau pre-universitare sau pur și simplu pentru a afla ceva nou, legat de un interes personal al fiecărui individ în parte. Mai multe Informații despre Săptămâna Educației Deschise (Open Education Week) sunt disponibile pe http://www.openeducationweek.org.
Înscrierile se fac online, completând formularul: https://bit.ly/2Uk4LW7
Wokshopul va fi transmis live online.
Lucrările Workshopului vor fi disponibile online, după eveniment, pe platforma educațională online UniCampus https://unicampus.ro/
Informații despre evenimentele organizate în cadrul Săptămânii Educației Deschise sunt disponibile pe linkurile:
http://www.openeducationweek.org
https://elearning.upt.ro/workshop-open-education-2019/n-32-70-255/d
https://www.openeducationweek.org/events/open-education-in-the-digital-age-workshop