Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Simion Barnutiu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice, cazane lemne
https://euro-instal.ro

Securitatea și IFN-urile: cum să vă protejați de fraudă

Securitatea și IFN-urile: cum să vă protejați de fraudă

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 3 luni si 3 zile
Vizualizari
449

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

În lumea de astăzi, în care tranzacțiile financiare se efectuează în mare parte online, securitatea devine din ce în ce mai importantă. De exemplu, instituțiile de microfinanțare (IFN) oferă o oportunitate convenabilă de a obține un împrumut rapid, deși cresc riscul de fraudă.

Ce trebuie să faceți dacă ați devenit victima unei fraude și cum să vă păstrați în siguranță online?

Cum să recunoaștem escrocheriile de credit?


Iată câteva dintre metodele folosite de infractori:

  1. Se prezintă ca o companie cunoscută. Escrocii folosesc tehnologia pentru a schimba numărul de telefon care apare în identificatorul apelantului. Prin urmare, este posibil ca numele și numărul pe care le vedeți să nu fie reale.
  2. Vi se comunică o problemă cu conturile dumneavoastră. Escrocii pot spune că aveți datorii la bancă sau că cineva din familia dumneavoastră se află într-o situație de urgență. Unii spun că aveți o problemă cu unul dintre conturile dumneavoastră și că trebuie să verificați anumite informații. Nu răspundeți la astfel de oferte ca: obțineți un credit cu 0%, cardul dumneavoastră este blocat etc. Dacă vi se pare că mesajul primit este o înșelătorie, raportați-l la serviciul de securitate cibernetică.
  3. Vă oferă premii. Hackerii pot spune că ați câștigat o sumă mare la o loterie sau că ați câștigat un concurs, dar că trebuie să plătiți o anumită taxă pentru a obține premiul. Verificați întotdeauna astfel de oferte.
  4. Vă fac să acționați imediat. Escrocii vor să acționați fără să aveți timp să vă gândiți. Dacă vorbiți la telefon, vă pot sfătui să nu închideți, vă pot amenința cu arestarea, că vă vor da în judecată, că vă vor retrage permisul de conducere sau afacerea dacă nu le transferați banii.

În oricare dintre aceste situații, important este să nu furnizați informații personale sau financiare ca răspuns la o cerere neașteptată.
Țineți minte! Organizațiile legitime nu vă vor suna, nu vă vor trimite e-mailuri sau mesaje text pentru a vă solicita informații personale.

Cum să vă protejați de fraudele financiare


Luând câteva măsuri de precauție, vă puteți proteja de eventualele pierderi.

Verificați cu atenție informațiile despre IFN

Înainte de a vă adresa unei anumite IFN, asigurați-vă că ați verificat fiabilitatea acesteia. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza registrul IFN-urilor sau puteți consulta ratingul companiilor prin intermediul serviciului Onlinecredite.ro

Nu partajați codul PIN

Evitați să folosiți adresa dumneavoastră, date importante sau cuvinte care pot fi ușor ghicite. Dacă vă folosiți data nașterii ca PIN, puteți fi răspunzător pentru orice utilizare frauduloasă a contului dumneavoastră.

Utilizați metode de tranzacționare sigure

La plata online a unui împrumut, asigurați-vă că site-ul web este securizat și folosește criptarea (HTTPS în bara de adrese). Dacă din cauza pagubelor provocate de hackeri nu vă puteți restabili situația financiară, puteți contacta serviciul de securitate cibernetică.

Anunt Diamant Euroinstal - Giroc

Euroinstal Giroc - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro