Timisoara

Sezatoare la Muzeul Satului Banatean Timisoara

Sezatoare la Muzeul Satului Banatean Timisoara

Detalii eveniment

Social links
Categorie
Evenimente sociale
Modificat
acum 2 luni si 3 saptamani
Vizualizari
1167

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 6 august 201613:00-18:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Sambata, 6 august 2016, de la ora 13 la 18, va asteptam la o sezatoare cu multa voie buna la Muzeul Satului Banatean Timisoara, partener al grupului Banatul coase ie.

Daca vremea nu tine cu noi, ne vom intalni in Sala de conferinte a Muzeului. Daca vremea este buna, sezatoarea se va tine afara, la umbra. La intrare sa specificati ca veniti pentru sezatoare si sa cereti indrumare, intrarea este libera.

Da, stim, in 6 august este sarbatoare mare, Schimbarea la fata a Domnului, si tocmai de aceea va fi o sezatoare in care ne vom cunoaste, nu vom coase. Cu toate acestea, cine are o ie inceputa o poate aduce pentru a ne sfatui impreuna si pentru a invata unii de la altii.

Cei care au ii si costume populare vechi din zona le pot aduce cu mare drag. Vazand pe viu cum aratau si cum erau lucrate acestea de catre strabunii nostri vom invata si noi cum trebuie sa ducem traditia mai departe.

Ce mai trebuie adus? Mancare, fara mancare nici ca s-a pomenit o sezatoare. Prajituri, pita, slana, fructe, apa, mancaruri traditionale din zona, fiecare ce are pe acasa pentru a ne bucura impreuna de aceasta minunata zi in inima Banatului.

Foarte important, veniti imbracati in port sau macar in ie si camasa, femei, barbati si copii, toata lumea este asteptata!