Timisoara

Sfaturi pentru a alege un cadou cu adevărat reușit

Sfaturi pentru a alege un cadou cu adevărat reușit

Detalii stire

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
239

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Unele dintre cele mai așteptate momente din viața fiecăruia dintre noi sunt cele în care celebrăm evenimente, persoane, realizări ale acestora. Acestea sunt pline de bucurie, de pozitivism și de zâmbete, iar una dintre cele mai întâlnite tradiții este să oferim daruri. Indiferent de motivul celebrării, darurile sunt acele obiecte care simbolizează, după caz, apreciarea, recunoștința, care arată sentimentele și care spun câte ceva despre rolul nostru în viața celui căruia i le oferim. Dar alegerea cadourilor nu este una simplă și știi asta. Cu atât de multe variabile pe care să le iei în considerare, nu e de mirare că te întrebi dacă ai reușit să iei cadouri potrivite.

Citește mai jos câteva sfaturi care să te ghideze în găsirea cadoului perfect.

Alege în funcție de ocazie

Regula numărul 1 este următoarea: păstrează în minte ocazia pentre care cumperi. Să spunem, de exemplu, că îi cumperi celui mai bun prieten un cadou, dar este cu ocazia nunții sale. Nu poți să îi iei un dar pe care să îl folosească individual, ci trebuie neapărat să fie unul de care să se bucure în familie. Aici te-ai putea gândi la un boarding game, o ediție limitată a acestuia care se găsește destul de dificil. Dacă același prieten dă o petrecere ca să sărbătorească o realizare profesională, ia-i ceva potrivit - de exemplu o geantă de laptop, o carte din domeniul său, sau orice altceva l-ar ajuta să fie un bun profesionist.

Gândește-te la personalitatea destinatarului

Prietenii nu trebuie să aibă neapărat toate interesele identice sau să aibă personalități asemnătătoare ca să se simtă bine împreună. Adesea, prieteniile din copilările sunt cele mai longevive, iar cei care le experimentează ajung să fie oameni diferiți, dar să fie legați de anumite interese comune. Dacă ai un astfel de prieten din copilărie, ia în considerare firea sa, pasiunile și dăruiește-i ceva care să îi facă plăcere. De exemplu, sunt câteva idei de cadouri pentru gameri care ar putea să îi placă.

Oferă o experiență

Probabil te-ai gândit chiar tu însuți cât de potrivit ar fi ca cineva drag să îți ofere o experiență în loc de un obiect. Cu cât cunoști mai bine o persoană, cu atât îi știi mai bine pasiunile și preferințele. Ia-i o plimbare cu o ambarcațiune sau ofer-i un salt cu parașuta.

Întreabă-te de ce anume are nevoie

Majoritatea ocaziilor în care oferi cadouri sunt bune oportunități să te gândești atât la ce l-ar face fericit, dar și ce i-ar trebui. Dacă prietenul tău este student la facultatea de arhitectură, sigur este pasioant de machete, își cumpără cărți de specialitate sau se înscrie la cursuri unde să își șlefuiască aptitudinile. Toate acestea necesită mari sume de bani. Gândește-te de ce ar avea nevoie și i-ar plăcea mult și i-ai un cadou cu însemnătate.

Nu ai cum să dai greș cadou bine gândit și pliat pe personalitatea, skill-urile și preferințele celui căruia urmează să i-l dăruiești. Tu ce sfat ai aplicat?

Sursa foto: unsplash.com/photos/uqzIUz9NczE