Timisoara

Sfaturi pentru organizarea unui eveniment corporate de succes

Sfaturi pentru organizarea unui eveniment corporate de succes

Detalii stire

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 2 ani si 3 luni
Vizualizari
645

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Organizarea unor evenimente corporate poate fi destul de dificila daca nu ai in vedere cele mai mici detalii care trebuie stabilite in avans. Orice mica greseala poate duce la un mare esec pe care cu siguranta nu ti-l doresti, iar un pas facut gresit intr-un anume moment poate devia bunul mers al lucrurilor intr-un moment in care nu ti-ai dori sub nicio forma.

Dupa ce ai urmat primii pasi necesari pentru organizarea evenimentului, de la stabilirea scopului pe care il are evenimentul la stabilirea locului si datei, nu uita sa intocmesti o lista de verificare pentru a nu uita nici macar cele mai mici detalii. Planificarea unui eveniment inseamna si sa stii pe cine sa contactezi pentru a te scoate dintr-o situatie de criza in marea zi sau care sunt demersurile necesare realizarii si trimiterii invitatiilor.

Iata un plan de organizare cu ajutorul caruia ar trebui sa poti configura un eveniment intr-un mod mult mai usor decat ti-ai putea imagina.
Organizeaza evenimentul in avans, dar nu trimite invitatiile prea devreme. Un eveniment corporate nu trebuie organizat cu intarziere. Cu cat ai mai mult timp de pregatire, cu atat va avea mai mult succes evenimentul tau.

In plus, planificarea unui eveniment in avans iti va permite sa eviti graba si sa beneficiezi de tot timpul necesar de pregatire. Este o modalitate buna de a ii face si pe angajati sa se implice mai mult in pregatirea evenimentului fara ca acestea sa interfereze cu sarcinile obisnuite. In ceea ce priveste trimiterea invitatiilor la un eveniment, termenul ideal va fi de maximum trei saptamani pana la o luna inainte de eveniment. Inutil sa inviti publicul mai devreme, pentru ca exista riscul ca acesta sa uite de eveniment. Iar daca ii inviti prea tarziu, este posibil ca invitatii sa aiba deja alte intalniri programate.

Nu te organiza niciodata singur. Evenimentele corporate de succes nu pot fi planificate de o singura persoana. Constituirea unei echipe dedicate evenimentului iti va permite sa nu uiti nimic vital. De asemenea, va fi o modalitate excelenta de a uni echipa si de a va exersa spiritul de echipa unita.

Stabileste un buget clar pentru eveniment inainte de orice altceva. Acest lucru iti va permite sa creezi un eveniment pe masura posibilitatilor si sa eviti dorintele de a parea maret fara sa iti permiti acest lucru.

Planifica totul in cel mai mic detaliu. O gafa aparuta rapid in timpul unui eveniment corporate trebuie sa te faca sa reactionezi imprevizibil. Trebuie sa ai la indemana un plan de salvare sau o modificare de program care iti va permite sa fii gata in orice circumstante.

Nu neglija comunicarea. Daca este foarte important sa planifici un eveniment, este la fel de important sa comunici despre acest eveniment. Ia in considerare aspectul realizarii si impartirii invitatiilor si crearea de afise care prezinta evenimentul. Nu ezita sa utilizezi mai multe mijloace de comunicare (e-mail, retele sociale etc.) pentru a le oferi tuturor sansa de a afla despre un eveniment atat de important pentru compania ta.

Autor