Timisoara

Sfaturi utile pentru alegerea tractorului potrivit

Sfaturi utile pentru alegerea tractorului potrivit

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 2 ani si 10 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
257

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Dacă ținem cont de rigorile agriculturi moderne, deținerea unui tractor în fermă a devenit o necesitate, fiind vorba de un utilaj agricol cu multiple întrebuințări. Mai precis, tractorul poate fi folosit în egală măsură pentru transportul recoltei și al diferitelor materiale cât și pentru o serie de lucrări agricole precum aratul semănatul, fertilizarea solului, sau administrarea erbicidelor și insecticidelor.

Având în vedere multitudinea de întrebuințări, alegerea tractorului potrivit poate fi un lucru dificil pentru un fermier aflat la prima achiziție de acest gen, așa că ne-am gândit să îți oferim câteva sfaturi utile în acest sens.

Stabilește clar care sunt necesitățile

Atunci când te-ai decis să-ți cumperi un tractor, trebuie să știi exact pentru ce ai nevoie de el. Oferta de tractoare este vastă și variată, iar tu trebuie să alegi modelul potrivit necesităților tale. Dacă deții o fermă de mici dimensiuni, cu doar câteva hectare cultivate, nu are rost să îți achiziționezi un tractor de mare putere pe care nu îl vei exploata niciodată la capacitate maximă, dar vei plăti mai mult pentru achiziție și întreținere. De asemenea, în cazul în care faci parte din categoria marilor fermieri, ai nevoie de un tractor mai puternic și mai complex, care să poată face față mai multor sarcini, și ar fi o situație destul de neplăcută să constați că utilajul pe care abia l-ai achiziționat nu face față.

Analizează beneficiile pe termen lung

Un tractor nu este deloc ieftin, iar achiziția unui astfel de utilaj presupune unele eforturi financiare. Mulți încearcă să găsească un tractor cât mai ieftin, însă atunci când se evaluează prețul trebuie să se țină cont de o serie de aspecte. Chiar dacă, la prima vedere, prețul unui tractor pare a fi destul de piperat, trebuie să te gândești care sunt beneficiile pe care ți le va aduce utilajul pe termen lung. Mai trebuie avute în vedere durata garanției, durata de viață a utilajului, prețul la piese pentru tractoare, consumul și prețul pe care l-ai putea obține la o eventuală revânzare. Analizând cu atenție toate aceste aspecte, prețul care ți s-a părut foarte mare la prima vedere ar putea fi acum unul rezonabil.

Asistența oferită de vânzător după achiziționare

La achiziția unui tractor contează foarte mult și serviciile post-vânzare care sunt oferite de dealer. Din acest punct de vedere este foarte important ca dealerul să aibă o reprezentanță ori un punct de lucru în apropierea zonei de exploatare a tractorului, pentru a putea apela cu ușurință la serviciile sale, în caz de nevoie. Gândește-te că în cazul unei defecțiuni, distanța mare față de primul service ar putea fi o problemă, iar acest lucru te-ar putea întârzia în efectuarea lucrărilor necesare în fermă.

Dotările și confortul în cabină

În cazul tractoarelor moderne, aerul condiționat în cabină și un scaun cât mai confortabil sunt incluse de mult în dotările standard, astfel că un utilaj care nu dispune de astfel de facilități ar trebui evitat. Un alt aspect important pentru confortul propriu este nivelul redus de zgomot din cabină, dat fiind faptul că motoarele de tractor nu sunt foarte silențioase.

De asemenea, la alegerea unui tractor trebuie să mai ții cont de cuplu, felul transmisiei, greutate și puterea utilajului. Nu în ultimul rând, dacă urmează să folosești un încărcător frontal, trebuie să ții cont și de capacitatea hidraulică a acestuia și puterea de ridicare, pentru a te asigura că se va potrivi modelului de tractor ales.

Gradul de uzură a unui tractor se calculează în funcție de numărul orelor de exploatare, astfel că un tractor fabricat cu câțiva ani în urmă poate fi aproape de eficient ca unul mai nou, dacă a fost mai puțin utilizat. Având în vedere acest aspect, și achiziția unui tractor second-hand este o opțiune demnă de luat în calcul, având oportunitatea de a găsi un utilaj potrivit pentru nevoile tale, la un preț mult mai avantajos.

Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/tractor-agricultur%C4%83-c%C3%A2mp-5414037/