Timisoara

Sistem de irigare automat cu posibilitate de comandare de la distanta

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 4 ani si 10 luni
Vizualizari
1205

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Acest sistem este foarte eficient din punct de vedere al consumului de resurse. Consumul de apă este redus la cantitatea exactă pe care utilizatorul o setează deci nu va exista o pierdere în acest sens. Sistem a fost realizat ca proiect de licență al elevei Alina Zgripcea, sub îndrumarea domului asistent coordonator Horațiu Gurban si a domnului profesor doctor inginer Gheorghe-Daniel Andreescu.

După cum s-a observat în ultima perioadă, nevoia de a automatiza este tot mai mare. Fiecare persoană are o viață tot mai activă și fiecare minut este foarte prețios, deci ne dorim să avem modalități de a împuțina activitățile consumatoare de timp. De asemenea ne dorim să putem cultiva cât mai natural plantele în propriile noastre case însă de multe ori nu reușim pentru că nu avem suficient timp ca să le îngrijim.

Rolul sistemului este unul bine definit, fiind acela de a iriga plantele de pe balcon sau dintr-o mică grădină fără a fi nevoie de prezența utilizatorului pentru a supraveghea sistemul sau pentru a coordona operațiunea de udare. Sistemul primește datele de irigare de la utilizator chiar dacă acesta se află la mare distanță, putând să vadă în ce stadiu se află irigarea, starea sistemului și să primească notificări de eroare în cazul în care un eveniment posibil periculos a apărut în timpul udării.

Modul de detectare a erorilor împiedică accidentele cele mai frecvente ce se pot întâmpla în cazul sistemelor de irigare și anume: inundarea zonei în care se află sistemul, lipsa apei pentru efectuarea irigării sau defectarea unei componente. Dacă se observă ca una dintre componente s-a defectat, se oprește imediat irigarea, astfel se va elimina pericolul de electrocutare sau de inundare a camerei.