Timisoara

Sisteme de încălzire prin pardoseală din marmură: Sfaturi practice

Sisteme de încălzire prin pardoseală din marmură: Sfaturi practice

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 2 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
465

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Printre cele mai apreciate materiale pentru placarea pardoselilor se numără și piatra naturală, marmura, în special, care este rezistentă, are o varietate de culori și un aspect prețios.

Probabil, cel mai mare dezavantaj al marmurei -răceala pe care o emană- ar putea fi cel mai mare avantaj. Explicația e simplă și surpinzătoar. Marmura își păstrează mult timp valoarea termică, având puterea de a încetini pierderea de căldură. Un alt avantaj major este faptul că marmura este ignifugă. Ia în calcul aceste aspecte la amenajarea unui apartament mic de bloc sau a unei case de dimensiuni mai mari, și montează un sistem de încălzire prin pardoseala din marmură.

Ce tip de încălzire să alegi?

În ceea ce privește încălzirea prin pardoseală, ai două opțiuni:

  • Încălzire electrică
  • Încălzire hidraulică

Încălzirea electrică reprezintă un covor de rezistențe electrice și se recomandă instalarea ei dacă este vorba de o renovare, fiind mult mai restrictivă în instalare.
Încălzirea hidraulică este încălzirea cu apă caldă și se recomandă instalarea ei atunci când este vorba de o construcție nouă.
Ambele tipuri de încălzire sunt potrivite pentru piatra naturală, sistemul hidraulic fiind opțiunea mai scumpă, dar, mai profitabilă, pe termen lung.

Montarea marmurei pe un sistem de încălzire

O lucrare atât de importantă nu poate fi făcută de persoane care nu se pricep. Din această cauză, montajul marmurei pe un sistem de încălzire trebuie realizat de o echipă de profesioniști. Deoarece dificultatea unei astfel de montări este mare, ai nevoie de profesioniști în domeniu care să monteze marmura corect, astfel încât să nu ai probleme mai târziu. Dacă montarea este corectă și izolarea se face corespunzător, atunci marmura nu va permite pierderi de căldură iarna, iar vara va păstra răcoarea.

Parchetul masiv versus marmura

Lemnul nu este un bun izolator termic, iar parchetul masiv, în comparație cu marmura sau alte materiale, are un randament cu 6 până la 20 de procente mai redus. Pentru a beneficia la maxim de randamentul marmurei în combinație cu sistemul de încălzire, se recomandă ca aceasta să aibă o grosime de 15-20 mm.

Durabilitatea sistemului de încălzire


Un sistem de încălzire în pardoseală este foarte rezistent și poate funcționa fără problemă până la 50-60 de ani. Totuși, în cazul în care apar probleme, acestea sunt ușor de depistat și se pot rezolva rapid și ușor. De obicei, sistemele de încălzire în pardoseală au garanție extinsă, iar, la nevoie, poți apela la un service specializat care să te ajute.

Beneficiile unui sistem de încălzire prin pardoseală

Pe lângă eficiența și rezistența unui astfel de sistem, alte puncte forte pe care le oferă sunt:

  • O încălzire uniformă și rapidă a încăperilor, iar căldura rămâne mai mult timp.
  • Un confort sporit în locuință, pentru că pardoseala va fi mereu caldă.
  • Eficiență-ține căldura la nivelul solului, spre deosebire de alte sisteme care o distribuie în toată camera și o împing spre partea superioară.
  • Benefică pentru persoanele cu alergii, întrucât căldura nefiind nu este prin conducte sau guri de aerisire, unde se poate forma praful.
  • Mai mult spațiu și libertate pentru amenajarea interioară.
  • Sistem economic de încălzire, temperatura din cameră rămânând la un nivel optim.

Așadar, dacă vrei să faci niște schimbări în casa sau apartamentul tău, nu evita instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală din marmură pentru costuri mai reduse pentru căldură, siguranță și durabilitate!

Sursa foto: piatraonline.ro/marmura-volakas-polisata-60-x-30-x-2-cm-economy