Timisoara

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro

Solicitarea facuta cu privire la infrastructura aferenta pistelor de bicicleta

Detalii stire

Categorie
Stiri administratie
Modificat
acum 8 ani si 4 zile
Vizualizari
1066

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

CĂTRE PRIMĂRIA MUNICIPIULUI TIMIȘOARA
ÎN ATENȚIA DLUI PRIMAR NICOLAE ROBU
SOLICITARE
În urma unei acțiuni de sondaj public referitoare la pistele vopsite pentru biciclete, derulate de către Fundația Bega în decursul lunilor octombrie - decembrie, precum și de către dvs. (sondajul nr.76 pe pagina de Facebook), am facut următoarele solicitări trimise pe mailul personal:
- Folosirea unei vopsele cu aderență sporită, de o calitate net superioară
- Delimitarea pistelor de biciclete prin vopsirea limitelor laterale cu o vopsea cu aderență mare (eventual reflectorizantă)
- Folosirea unor balize sau a unor forme de semnalizare pentru sporirea protecției bicicliștilor în trafic și pentru atenționarea pietonilor cu privire la accesul restricționat în acea porțiune de drum/trotuar.

Documentația care a însoțit aceste solicitări este atasață.
De asemenea, pe lângă aceste solicitări legate de pistele vopsite pentru biciclete, Fundația Bega revine cu următoarele cerințe:
1. accesul în permanență al bicicliștilor în Piața Libertății și în toate străzile pietonale din zona Cetate
În acest moment, accesul bicicliștilor în aceste zone este interzis, cu exceptia câtorva străzi (E. Ungureanu, A. Pacha, Radu Negru, E. Carusso, Victor Vlad Delamarina, Gheorghe Lazăr – de la intersecția cu str. E. Ungureanu spre Piața Unirii, Lucian Blaga, J. Bolyai, Dimitrie Cantemir și Palanca). Inexistența unei rețele face dificil mersul pe bicicletă în această zonă.
2. accesul bicicliștilor în Piața Victoriei, restricționat doar în perioada mai-octombrie, în intervalul orar 16:00-22:00
3. permiterea accesului bicicliștilor de-a lungul liniilor de tramvai în tot orașul
4. realizarea de reparații ale pistelor de biciclete:
- pe b-dul M. Viteazu, pe lângă Politehnică, dalele de pe trotuar și banda de bicicleta sunt foarte denivelate/chiar ieșite
- pe bd. Cetății, din Calea Torontalului spre Cloşca, pista este foarte strâmtă, nu este loc de acces concomitent pentru un biciclist și un pieton
- pe bd. Brâncoveanu, trotuarul prevăzut cu piste pentru biciclete este foarte îngust, comercianții expun în stradă și există un risc crescut de accidente
- pe Bd. Stefan cel Mare, pista e prevăzută cu dale, există stâlpi de-a lungul ei
- pe str. Cloşca, sunt foarte multe denivelări pe pistă
5. soluționarea realistă a situației mașinilor parcate/staționate pe pistele de biciclete
Ne bucurăm de existența unui număr dedicat și a unei adrese de mail. Ne dorim ca fotografiile transmise via email să consituie o mărturie veritabilă, iar șoferii să fie sancționați indiferent dacă la loc sosește sau nu un echipaj al Poliției Rutiere
6. realizarea unor rampe de acces de-a lungul tuturor trotuarelor, cu precădere de-a lungul celor prevăzute cu piste pentru biciclete.
Aceasta este o solicitare foarte veche și vă solicităm să reveniți asupra deciziei cu privire la înălțimea prevăzută de către experții arhitecți ai Primăriei Timișoara. Propunerile acestora nu se adaptează realității.
7. semnalizarea corespunzătoare a pistelor pentru biciclete
Facem aceste solicitări în baza faptului că există o comunitate puternică de bicicliști în Timișoara, bicicliști care ar trebui respectați și tratați ca niște parteneri cu drepturi egale, inclusiv în trafic. Este alegerea fiecărui cetațean al Timișoarei ce mijloc de deplasare preferă, însă majoritatea celor care folosesc în timpul zilei bicicleta o fac din necesitate, din nevoia de a se deplasa către locul de muncă.
Acestea sunt doar câteva din solicitările bicicliștilor din Timișoara. Vă rugăm să le aveți în vedere și sperăm ca departamentele Primăriei Municipiului Timișoara să le soluționeze cât mai repede posibil.

Anticipat, apreciem deschiderea dvs. față de solicitările de mai sus.

Vă mulţumesc,
Faur Romina-Manuela Timişoara
Coordonator “Verde pentru Biciclete” 28 martie 2016

Anunt Diamant Euroinstal - Giroc

Euroinstal Giroc - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro