Timisoara

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

Sondaj Imobiliare.ro: peste 80% din brokerii imobiliari considera Legea Darii in Plata un risc major pentru piata imobiliara din Romania

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 8 ani si 4 luni
Vizualizari
846

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Sondaj Imobiliare.ro: peste 80% din brokerii imobiliari consideră Legea Dării în Plată un risc major pentru piața imobiliară din România

  • 64% dintre participanții la sondaj consideră că o posibilă creștere a avansului la creditele ipotecare va influența negativ şi în mare măsură piața imobiliară din România
  • 41% dintre agenții imobiliari chestionați anticipează scăderi ale prețurilor imobilelor de locuit de peste 20%
  • Trei sferturi dintre respondenți anticipează creșteri cu peste 10% - 20% ale chiriilor

Imobiliare.ro a efectuat un sondaj, în cadrul evenimentului Clubul Profesioniștilor în Imobiliare – Ediția Națională, în rândul a 400 de agenții imobiliare din România cu privire la efectele aprobării Legii Dării în Plată (cedarea garanției imobiliare în schimbul radierii ipotecii) în forma actuală, iar rezultatele arată că peste 80% dintre cei intervievați consideră această lege un risc major pentru piața imobiliară din România. Astfel, 45% dintre respondenți sunt de părere că vom asista la o prăbușire a pieței imobiliare, similară celei din perioada de criză economică, în vreme ce 37% se așteaptă la o încetinire temporară a acesteia.
64% dintre participanții la sondaj apreciază că o posibilă creștere a avansului solicitat de instituțiile bancare la acordarea de credite ipotecare va influența negativ şi în mare măsură piața imobiliară din România, ca urmare a scăderii numărului de clienți eligibili sau a creșterii gradului de prudență a băncilor.Numai 4%consideră că o asemenea măsură nu va avea efecte asupra pieței imobiliare.
41% dintre agenții imobiliari chestionați sunt de părere că prețurile imobilelor de locuit vor fi afectate în mod semnificativ, anticipând scăderi de peste 20% din prețul imobilelor, în vreme ce o proporție egală estimează că scăderile vor fi în jur de 10% sau mai mult. În același timp, 12% dintre cei intervievați consideră că scăderea prețurilor imobiliare va fi de cel mult de 5%.
Atunci când vine vorba despre evoluția nivelului chiriilor, în cazul aprobării Legii Dării în Plată, aproape 30% dintre respondenți cred că acesta va fi afectat semnificativ (creșteri de 20% sau mai mult), iar 45% se așteaptă la majorări de 10% sau mai mult.
Majoritatea celor intervievați consideră că efectele economice pe care le va produce aprobarea Legii Dării în Plată asupra pieței imobiliare vor fi semnificativ negative. Mai mult de jumătate (55%) dintre agenții care au participat la sondaj cred că sectoarele serviciilor de construcții vor fi afectate profund de efectele acestei legi, inclusiv din prisma pierderii locurilor de muncă. Numai 8% dintre respondenți consideră că cererea și oferta se vor echilibra imediat, iar piața va continua să funcționeze ca în prezent.
Conform Imobiliare.ro răspunsurile exprimate liber în cadrul sondajului s-au concretizat în Topul efectelor negative pe care pe care propunerea de lege Darea în Plată le va avea asupra sectorului imobiliar din România:

  1. Piața vânzărilor de imobile se va prăbuși, iar prețul chiriilor va crește semnificativ.
  2. Programul Prima Casă va dispărea din oferta de credite a băncilor, ceea ce va afecta major piața vânzărilor de imobile, considerând faptul că acest program este perceput în continuare drept o soluție pentru o perioadă economică dificilă.
  3. Avansul pentru credite va crește semnificativ, iar cei mai afectați vor fi tinerii.

Legea Dării în Plată este analizată în contextul în care piața imobiliară dă semne de revenire după o perioadă de blocaj în care prețurile au scăzut cu peste 50%. Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, suma medie solicitată pentru apartamentele disponibile spre vânzare la nivel național (noi și vechi) s-a majorat cu 6,7% în ultimele 12 luni. În același timp, în Timișoara și Cluj-Napoca, creșterile consemnate sunt de 12,9%, respective 13,5%.
Despre Imobiliare.ro
Lansat în ianuarie 2000, Imobiliare.ro este primul şi cel mai accesat portal imobiliar din România. Portalul a depășit de curând pragul de 1.270.000 de vizitatori unici pe lună şi cuprinde cea mai mare bază de oferte din toate categoriile imobiliare la nivel național.

Anunt Diamant Timisoreni.ro - publicitate online

Oferim publicitatea online prin intermediul site-urilor: timisoreni.ro, ​bucuresteni.ro, ​aradeni.ro, ​roportal.ro, ​clujeni.com, ​ghid-constructii.ro etc, medicina-umana.ro si constanteni.ro suport clientului pentru o promovare de calitatea in mediul online.
https://www.timisoreni.ro/site/publicitate/