Timisoara

Specialiști din 15 țări au dezbătut, la Timișoara, impactul noilor tehnologii asupra umanității în era digitală

Detalii stire

Categorie
Stiri economie
Modificat
acum 3 ani si 2 luni
Apartine de
Rosman Talent Solutions
Vizualizari
1240

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

În 18 și 19 aprilie 2018 Timișoara a fost gazda Conferinței Regionale Europene a Federației Internaționale de Executive Search (IESF). Cu această ocazie, în după – amiaza zilei de 19 aprilie a avut loc evenimentul de business cu tema “Oamenii și tehnologia în era inovației” dedicată dezbaterii impactului tehnologiilor moderne, în special cel al inteligenței artificiale, asupra proceselor de resurse umane. Evenimentul, organizat de compania ROSMAN Talent Solution, a reunit peste 100 de participanți din mediul executiv din zona de vest a României și a beneficiat de prezența membrilor europeni ai Federației Internaționale de Executive Search (IESF), precum și a președintelui acesteia, Normand Lebeau din Canada.

“Ne-am dorit să organizăm la Timișoara primul eveniment de business în prezența membrilor europeni ai Federației Internaționale de Executive Search, deoarece povestea ROSMAN Group a început la Timișoara. Am invitat manageri de resurse umane, membri ai echipelor executive ale companiilor multinaționale, reprezentanți ai consulatelor, reprezentanți ai mediului academic din Timișoara, dar și ai firmelor de avocatură să discutăm, în prezența colegilor noștri europeni, despre tehnologiile inovatoare, disruptive, care influențează din ce în ce mai puternic munca noastră în domeniul managementului resurselor umane.

Am avut invitați 7 speakeri de top, din țară și străinătate, cu care ROSMAN Talent Solution are o relație specială de parteneriat. Aceștia au prezentat și au răspuns la întrebări referitoare la impactul tehnologiilor moderne, în special cel al inteligenței artificiale și blockchain asupra proceselor de resurse umane. Facem referire tot mai des la inteligența artificială – și ne întrebăm oare de ce? Am ajuns împreună la concluzia că, datorită progresului galopant al tehnologiei în mileniul 3, pentru a putea rămâne performanți în acest domeniu competitiv al recrutării de top, trebuie, în mod imperativ, să integrăm în activitatea noastră noile tendințe tehnologice, și să ținem permanent pasul cu evoluția acestei industrii. Pe de altă parte, însă, nu putem să nu ne întrebăm dacă algoritmii sau roboții vor putea înlocui vreodată intuiția și empatia – două calități umane indispensabile în lucrul cu oamenii la orice nivel” a declarat Adelina Roșca, Country Manager IESF și Partner ROSMAN Talent Solutions.

În cadrul evenimentului s-a discutat și despre noile tendințe în managementul resurselor umane și noile tehnologii folosite în procesele de recrutare și selecție. În prezent, conform studiilor din domeniu, peste 70% din candidați folosesc telefoanele mobile pentru a-și căuta un job, în detrimentul celor care încă accesează un computer pentru aceeași activitate. De asemenea, comunicarea cu potențialii candidați folosind rețelele sociale tradiționale este deja perimată – numărul mare de solicitări primite de aceștia via LinkedIn, de exemplu conduce la rată masivă de non – răspunsuri. De aici și întrebarea adresată specialiștilor în recrutare – cum trebuie să va organizați, pentru a fi pregătiți, și a rămâne competitivi?

Noile reglementări europene în domeniul protecției datelor (GDPR), și impactul acestora asupra proceselor de resurse umane a fost una din temele intens discutate în cadrul evenimentului. O temă la fel de interesantă pentru cei prezenți a fost dezbaterea potențialului tehnologiei blockchain în asigurarea integrității și confidențialității datelor folosite în procesele de resurse umane. De asemenea, pe parcusul întregului eveniment a fost subliniat rolul inteligenței artificiale ca fiind motorul celei dea 4-a revoluții industriale, și au fost evidențiate împlementări din resurse umane, office și retail.

Despre Federația Internațională de Executive Search, Normand Lebeau, în calitate de președinte, a declarat: “Suntem, la nivel mondial, unul din cele mai mari grupuri de Executive Search, și avem peste 136 de consultanți în 17 țări și 42 de orașe, iar la finalul acestui an vom adauga inca 3 tari si 8 orase.. România ni se pare atractivă fiind o economie în creștere, cu o bază industrială solidă, existând un nivel ridicat al educației și o bună cunoaștere a limbii engleze. Am ales grupul ROSMAN să fie partener exclusiv pentru România datorită nivelului înalt de profesionalism de care au dat dovadă în proiectele internaționale pe care le-au gestionat la nivel de management și senior management. Din primele 10 țări partenere economice ale României cum ar fi Germania, Italia sau Franța, 7 sunt membre IESF.”

ROSMAN Talent Solutions este, începând cu ianuarie 2016, partenerul român exclusiv al Federației Internaționale de Executive Search, fiind un jucător important pe piața recrutării din România.Bazându-se pe cei peste 14 ani de experiență în executive search și în headhunting ai partenerilor fondatori – Adelina ROȘCA și Silvia COVĂSALĂ, atât la nivel local, cât și la nivel international, ROSMAN Talent Solution oferă o gamă completă de servicii de consultanță strategică în recrutare, adaptată specificului organaizațional și nevoilor partenerilor săi de afaceri. Grupul ROSMAN oferă servicii de recrutare, executive search, consiliere în carieră, training și coaching, outplacement, administrare și salarizare. Cu birou central în Timișoara din 2014, birou în Bucuresti din 2016, grupul ROSMAN este la curent cu noile tendințe ale pieței, și cu abilitatea de a recomanda clienților săi, cele mai bune metode în atragerea si menținerea angajaților talentați.

Pentru orice informații suplimentare vă rugăm să ne conactați la ROSMAN Talent Solution, telefon: 0356 – 465.123, fax: 0356 – 465 122, e-mail: office@rosman-group.com, web: www.rosman-group.com www.iesf.com