Timisoara

Sarbova

Dobrești

Detalii

Adresa
Sârbova
Categorie
Localitati din judetul Timis
Modificat
acum 8 ani si 3 luni
Vizualizari
1152

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Sârbova este o localitate în județul Timiș, Banat, România. Face parte din comuna Racovița și are o populație de 320 locuitori (2002).

Așezare
Localitatea este așezată în lunca Timișului, la sud de râu, la est de pădurea Chevereș și la nord de orașul-stațiune Buziaș; în sud se află satul Bacova și în est satul Hitiaș. De la Bacova pe lângă satul Sârbova merge drumul neasfaltat la Hitiaș, Racovița etc. Distanța față de cel mai apropiat centru urban, orașul Buziaș, este de circa 8 km.

Istorie
Originile satului se identifică în evul mediu. În această perioadă satul apare locuit cu români. Ei și-au ridicat o biserică de lemn în secolul XVII. Evidențele camerale austriece din 1717, prezntă satul cu 52 de case, fără să precizeze numărul locuitorilor, însă un număr mare de case comparativ cu alte sate bănățene care au fost recenzate în acest an. Școala s-a construit în 1740, relativ devreme, șia fost un catalizator pentru dezvoltarea unei puternice vieți culturale românești. A aparținut de districtul [Ciacova]].

Sursa informatii: ro.wikipedia.org