Timisoara

Timisoara 2021 - lansarea proiectului Cafe 21

Eveniment de excepție la Timișoara: balerinii ruși au făcut spectacol pe gheață la Sala Olimpia. GALERIE FOTO

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 5 ani si 3 luni
Vizualizari
575

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Asociația Timișoara - Capitală Culturală Europeană lansează proiectul Café 21, care face parte din etapa de StartUp a strategiei de implementare a programului cultural TM2021.
Proiectul Café 21 reprezintă o serie de șase întâlniri itinerante, în diferite locații din oraș, unde locuitorii Timișoarei își pot exprima opiniile asupra unor teme de interes pentru comunitate, într-un cadru relaxat, informal, în calitate de cetățeni europeni activi, conectați la lume și implicați în viața comunității.
Primul eveniment din cadrul proiectului Café 21 va avea loc în data de 9 mai 2017, între orele 19:00 – 22:00, la Curtea Berarilor din Timișoara, str. Proclamația de la Timișoara, nr.7, iar tema de discuție are titlul: Comunitățile. Europa comunităților?
Vor participa în calitate de invitați: Valerij Jurešić, directorul Departamentului pentru Cultură și Sport al județului Primorje-Gorski Kotar din Croația, inițiator al proiectului ”27 de comunități”, dezvoltat pentru Rijeka 2020 – Capitală Culturală Europeană și Călin Rus, activist comunitar și director al Institutului Intercultural Timișoara.
Gazde și moderatori ai evenimentului din partea Asociației Timișoara-Capitală Culturală Europeană sunt Simona Neumann – director executiv și Chris Torch – director artistic pentru etapa de StartUp (2017 – 2018).
Pauzele vor fi asigurate de muzica formației: Beck Corlan & Neighbours (o fuziune între două formații cunoscute din Timișoara - Beck Corlan Acoustic și Drarta) din care fac parte: Beck Corlan - voce și chitară, Marcelle Poaty-Souami - pian, Mircea Ardeleanu Jr. - contrabas și bas, Szekeres Ferencz - tobe și percuție.
Evenimentele din cadrul proiectului Café 21, la care vă așteptăm să ne fiți alături, se vor desfășura de-a lungul anului 2017 și vor avea următoarele teme de discuție:
  • 20 iunie 2017 – ”Oraşul // Spaţiu public, interes privat?”
  • 5 septembrie 2017 – ”Cetățenie // Cum au loc schimbările?”
  • 3 octombrie 2017 – ”Mobilitate // Un oraș de tranzit?”
  • 7 noiembrie 2017 – ”Globalizare // Schimbări mici la scară mare?”
  • 19 decembrie 2017 – ”Sustenabilitate // Cu ce costuri?”.