Timisoara

Timișoreanul Darius Suiugan, trei medalii de bronz, la Europenele de Tineret

Directorul sportiv Rosenblum nu-l ajuta pe managerul sportiv Rosenblum

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 3 luni si 3 saptamani
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
670

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Rezultate excelente pentru sportivul de la Haltere Timisoara. Halterofilul timișorean Darius Suiugan a câștigat, marți, trei medalii de bronz în limitele categoriei 69 kg, la Campionatele Europenele de Tineret de la Eilat (Israel).

Sportivul, component al lotului olimpic de tineret, s-a clasat pe locul III la ambele stiluri și la total cu rezultatele 132 kg, 161 kg și 293 kg. Podiumul și-a păstrat formatul la smuls, aruncat și la total, spaniolul David Sanchez fiind medaliat cu aur cu rezultatele 140 kg, 171 kg și 311 kg. Medalia de argint i-a revenit bulgarului Zlatko Minchev, care a reușit să ridice 132 kg la smuls, 161 kg la aruncat și 293 kg la total. Bulgarul a reușit o clasare mai bună față de Suiugan, fiind mai ușor la cântar.

Conform FRH, tot astazi, în cadrul acestei competiții, la feminin, sportiva română Bianca Mădălina Molie a cucerit o medalie de argint la stilul smuls și două de bronz, la aruncat și la total, marți, în limitele categoriei 58 kg.

Halterofilul Doru Ilie Stoian, legitimat la CSA Steaua București, a obținut si el tot astazi, medalia de aur la smuls cu performanța de 150 kg, în cadrul Campionatelor Europene pentru Juniori care se desfășoară în Israel. Stoian și-a asigurat medaliile de bronz și la aruncat, cu 175 kg, și la total, cu 325 kg.

România are până acum în total 17 medalii la Europenele de Juniori și Tineret de la Eilat, 5 de aur, 5 de argint și 7 de bronz. La juniori bilanțul este de 3-2-4, iar la tineret de 2-3-0.