Timisoara

Timisorenii sunt asteptati maine in Parcul Rozelor la Timotion – Timisoara se misca

Timișorenii sunt așteptați mâine în Parcul Rozelor la Timotion – Timișoara se mișcă

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 6 ani si 4 luni
Vizualizari
785

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Asociația Club Sportiv Alergotura îi așteaptă pe timișoreni sâmbătă, 25 aprilie 2015, în Parcul Rozelor, ca să susțină cei peste 1200 de participanți înscriși la cele 5 curse de alergare din cadrul evenimentului de alergare cu scop caritabil Timotion – Timișoara se mișcă.
Programul începe de la ora 08.30, urmând ca la ora 09.00 să aibă loc startul curselor semimaraton și cros Visma, la ora 11.30 – startul cursei pentru începători, la ora 12.00 – startul cursei în fotoliu rulant și pe role, iar la ora 12.15 – startul cursei pentru părinți și bebeluși. La ora 13.00, pe scena din Parcul Rozelor va avea loc festivitatea de premiere. Înaintea primelor 3 curse, antrenorii Word Class vor face exerciții de încălzire cu participanții, la care se pot alătura și cei din public.

Pe parcursul evenimentului vor avea loc și momente artistice: la finalul crosului Visma, trupa The Case va susține un concert, apoi publicul îi va putea asculta și pe elevii Liceului Ion Vidu, pe membrii trupei A.L.L Friends Band și îi vor putea admira pe pasionații de tango din trupa Tango Timișoara și pe echipa “Nippon M” Karate Timișoara. Atmosfera plăcută va fi întreținută de către moderatorii Silvia Gherasim și Adrian Cireap, iar muzica va fi asigurată pe parcursul Timotion de DJ Kuky. Vor fi alături de participanți și public și conducerea Primăriei Municipiului Timișoara, prin prezența domnului primar Nicolae Robu și a domnului viceprimar Dan Diaconu.

Organizatorii anunță că prima ediție Timotion – Timișoara se mișcă este mult apreciată de public având în vedere cei peste 1200 de participanți înscriși pentru alergare, care au donat peste 65.000 de lei pentru 11 proiecte ale unor ONG-uri locale, cei 34 de fundraiseri care au colectat fonduri pentru proiecte, 16 sponsori cărora li s-au alăturat Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Județean Timiș, aproape 20 de parteneri pentru organizarea evenimentului și 15 parteneri media pentru promovarea lui.

În ceea ce privește donațiile, publicul poate dona fonduri și sâmbătă, în timpul evenimentului, dar și pe site-ul www.timotion.ro până la finalul lunii aprilie.
Datorită mobilizării comunității locale, atât a partenerilor, cât și a sponsorilor, vor fi acordare sute de premii cu valoare simbolică. “Suntem surprinși în cel mai plăcut mod de reacțiile pozitive și implicarea tuturor celor la care am apelat. Pentru prima ediție a Timotion – Timișoara se mișcă ne-am depășit cu mult așteptările de participare. Ne bucurăm să vedem că propunerea Alergotura de a ieși la alergare, indiferent de nivelul de pregătire, și de a dona pentru proiecte locale a fost acceptată de un număr atât de mare de persoane. Le mulțumim participanților pentru încrederea acordată, sponsorilor – pentru că au sprijinit inițiativa noastră, autorităților – pentru că au fost alături de noi de la început și ne-au încurajat să realizăm acest eveniment. Sperăm ca mâine să vină cât mai multe persoane în Parcul Rozelor pentru a încuraja participanții pe traseele de alergare, pentru a susține un proiect care demonstrează că în Timișoara putem genera împreună evenimente frumoase, cu valoare educativă, care încurajează implicarea socială și o viață sănătoasă”, a spus managerul de proiect Cristina Potra Mureșan.
Proiectul Timotion – Timișoara se mișcă beneficiază de sprijin din partea Primăriei Municipiului Timișoara, a Consiliului Județean Timiș și a sponsorilor principali: Visma și Cluburilor Rotary din Timișoara. Contribuții semnificative au și sponsorii: Movidius, Flextronics, Digital Education, Hydromatic System, BCR. Pe parcurs s-au mai alăturat și: Haufe, ACI, OTP, DM, Mahle, Frigoglass, Flexik, Smart Professional, Oil Solution.

Parteneri: Festivalul Plai, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, Asociația Ceva de Spus, Clubul Sportiv Alternative, Lutz & Associates, Avocat Ramona Grubacki, Fundația Comunitară Sibiu, Universitatea Politehnica Timișoara, Academia Olimpică Română, Supermămici Alergătoare, Agenția Atu Advertising, Agenția Graffco, ISU Timiș, SAR Security și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș.

Asociația Alergotura s-a înființat în mai 2011, la inițiativa lui Cătălin Petru, un tânăr timișorean care a renunțat la sedentarism. Inițiatorul a dorit să promoveze un stil de viață sănătos și echilibrat și a reușit să motiveze un grup din care astăzi fac parte aproape 50 de membri și peste 100 de fani, dintre care mulți au reușit să avanseze de la stadiul de începători până la cel de finaliști de maratoane. Clubul Alergotura organizează ture de alergare în aer liber, în fiecare zi, în diferite locuri din oraș: Calea Șagului, Calea Aradului, Calea Lugojului, Parcul Botanic, Parcul Central, în zona Galeriei de Artă Triade, zona Gării de Nord, Bvd Gheorghe Lazăr, Bvd Take Ionescu, la care poate participa oricine. Istoria clubului și activitățile curente ale acestuia le puteți afla accesând www.alergotura.ro.