Timisoara

Tipuri de cheltuieli într-o fermă: când să apelezi la creditul agricol

Tipuri de cheltuieli într-o fermă: când să apelezi la creditul agricol

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 2 luni si 4 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
109

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Atunci când intenționezi de ceva vreme să îți extinzi afacerea pe care o desfășori în domeniul agricol, dar nu dispui încă de resursele necesare din cauza cheltuielilor neprevăzute, o soluție care îți poate fi de ajutor este reprezentată de un credit pentru agricultură. Dacă ai nevoie de bani pentru diferite activități din cadrul fermei, ai la dispoziție mai multe tipuri de credite agricole în funcție de cheltuiala necesară: pentru achiziția animalelor, utilajelor terenurilor etc. În acest articol îți propunem oferte de credite agricole ce îți vor permite să depășești micile impedimente sau să îți extinzi afacerea.

Când să aplici pentru un credit agricol?


În momentul în care demarezi un business în domeniul agricol, pornești cu o anumită viziune. Aceasta, însă, se poate modifica pe parcurs, din cauza unor factori externi care necesită cheltuieli suplimentare. Cu toate acestea, activitatea agricolă poate fi profitabilă dacă dispui de instrumentele financiare necesare, cum sunt creditele pentru agricultură.

Susținerea financiară pe termen mediu și lung este esențială pentru ca afacerea să se dezvolte în mod optim și să aibă succes. Un credit pentru agricultură este necesar atunci când dorești să depășești impedimente, când ai nevoie de capital de lucru sau vrei să investești.

Capitalul de lucru în care poți investi un credit se referă, de pildă, la semințe, îngrășăminte, erbicide, fungicide, dar și la salariile sau taxele pe care le ai de achitat la stat. Finanțare pentru investiții include achiziția animalelor, a utilajelor și terenurilor agricole, alături de sistemele de irigații. Așadar, dacă te afli în postura de a investi în aceste aspecte, este benefic pentru afacerea ta să faci un credit pentru agricultură.

Credit pentru capital de lucru


Pe măsură ce îți desfășori activitatea, este posibil ca în unele perioade să fie necesar să intervii prin completări ale capitalului. Atunci când apar situațiile respective, poți alege un credit agricol pentru că este o metodă rapidă și simplă de a acoperi achizițiile și investițiile ce îți pot restabili echilibrul financiar sau dezvoltarea afacerii. Îți prezentăm în continuare mai multe tipuri de credite care ar putea fi utile pentru tine:

  • Credite pentru semințe, îngrășăminte, erbicide, fungicide;
  • Credite pentru plata salariilor sau a taxelor la stat;
  • Credite pentru plata furnizorilor.

Credit pentru investiții


Fără investiții, este greu de imaginat că productivitatea culturii va fi dusă la un nivel superior. Poți accesa cu ușurință și în mod rapid un credit pentru agricultură pe care să îl utilizezi cu scopul de a efectua modernizări sau extinderi. Un credit pentru investiții îți este util în vederea achiziționării de echipamente și de tehnologii digitale de ultimă generație, care facilitează enorm munca agricolă.

Credit pentru achiziție de animale


Pentru a avea o fermă de animale, este deosebit de important ca acestea să fie de rasă și îngrijite corespunzător. Tipurile de credite pentru zootehnie te pot ajuta să achiziționezi animale din rasele cele mai productive, să te ocupi de tot ceea ce au nevoie pentru a fi hrănite și îngrijite.

Credit pentru achiziție de utilaje agricole


Utilajele performante sunt elemente-cheie în producție. Este important să investești în echipamente tehnice moderne, care să-ți faciliteze munca din teren. Prin intermediul unor credite pentru tractoare agricole, de pildă, ai acces rapid la finanțare, fără să îți afectezi în vreun mod fluxul de producție.

Credit pentru achiziție de terenuri agricole


Tipurile de credite pentru start-up-uri sunt o idee inspirată pentru achiziționarea de terenuri agricole. Atunci când alcătuiești strategia de înființare și dezvoltare a afacerii tale, este eficient să ai în vedere și finanțarea pentru a putea achiziționa terenul agricol mult dorit.

Credit pentru achiziție sisteme de irigații


Seceta poate fi devastatoare pentru cultură, astfel că un sistem de irigații reprezintă soluția de a menține profitabilă afacerea agricolă.

Asigură fluxul de lucru al dezvoltării afacerii tale, în funcție de necesitățile și provocările care apar pe măsură ce înaintezi în acest domeniu. De asemenea, apelează la soluțiile de finanțare și atunci când dorești să faci modernizări și să îți extinzi afacerea!

Sursă foto: shutterstock.com