Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Simion Barnutiu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice, cazane lemne
https://euro-instal.ro

Tipuri de jucării eficiente în dezvoltarea bebelușilor

Tipuri de jucării eficiente în dezvoltarea bebelușilor

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Vizualizari
396

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Cu siguranță de multe ori te-ai întrebat ce jucării îi mai poți cumpăra bebelușului tău, ce l-ar captiva, ce i-ar dezvolta și stimula cât mai multe abilități și comportamente. Prin joacă, bebelușii descoperă lumea înconjurătoare, dar și pe ei înșiși.

În funcție de vârstă, există mai multe tipuri de jucării. Pentru nou-născuți potrivite sunt jucăriile din cauciuc, silicon, pluș pentru bebeluși sau plastic de înaltă calitate ori jucarii senzoriale. Foarte important este să alegi astfel de jucării colorate cu vopsea non toxică pentru că în perioada aceasta de viață, bebelușul tău explorează prin mușcat, supt și lins. Îi poți agăța deasupra pătuțului un carusel muzical pentru că, potrivit studiilor, muzica ajută la dezvoltarea abilităților matematice și le introduce noțiunea de ritm. Ai grijă, însă, ca acesta să fie agățat la o distanță sigură față de bebeluș, să emită sunete blânde și să aibă o varietate de culori.

Începând cu luna a șasea de viață și până în jurul vârstei de doi ani, abilitățile și interesele bebelușului se schimbă, astfel că și jucăriile trebuie să devină mai variate.

Odată ce copilașul tău își menține capul stabil, rămâne singur în șezut câteva minute și se împinge singur cu piciorușele în podea, iar medicul confirmă faptul că este sănătos din punct de vedere masculo-scheletic, poți cumpăra un bungee sau jocuri de motricitate. Acestea îl ajută la dezvoltarea musculară și osoasă. Totuși, ține minte că 10 minute pe zi petrecute în bungee sunt suficiente.

Începând de la vârsta de un an și până la doi ani, te poți juca împreună cu el cu puzzle-uri din lemn și cuburi. Acestea îl vor ajuta la coordonarea dintre mână și ochi, la dezvoltarea conceptului de mărime, de formă și culoare a obiectelor. De asemenea, abilitățile motorii fine și cele analitice pot fi dezvoltate cu ajutorul cuburilor, dar și a labirinturilor.

Magneții și cardurile educaționale cu animale, fructe, legume, forme și culori atrag atenția copiilor, însă este nevoie și de participarea ta. La această vârstă copilul nu știe ce vede și ce este de făcut cu jucăria respectivă, însă tu îi vei spune și îi vei arăta în repetate rânduri, de exemplu, ce animal este în poză, ce sunet scoate animalul respectiv etc.

Chiar dacă este încă bebeluș, nu trebuie să îți lipsească din casă mașinuțele, păpușile, camioanele etc. Cel mai mult contează diversitatea culorilor, dimensiunilor și a funcțiilor. Astfel, tu îi poți arăta care este scopul fiecărei jucării, iar el nu va întârzia în a-ți imita gesturile și, deci, în a învăța cum să le folosească singurel.

Așadar, este dovedit faptul că jucăriile au un rol esențial în dezvoltarea micuțului tău, însă și prezența ta ca părinte este la fel de importantă. Indiferent cu ce alegi să vă jucați, caută un echilibru între a-l ajuta și a-l încuraja pentru că are nevoie de timpul lui de a descoperi obiectul respectiv și de a înțelege cum funcționează.

Gratuit O nouă aplicație ortodoxă gratuită: Lumea ortodoxiei

Aplicația conține: calendar ortodox 2019-2030, biserici / mănăstiri din România, biblia ortodoxă, bibliotecă ortodoxă (acatiste, tropare, viețile sfinților, proloage, predici, tâlcuiri, filocalia etc.)