Timisoara

Trei rețete delicioase cu telemea

Trei rețete delicioase cu telemea

Detalii articol

Categorie
Articole / anunturi mancare si bautura
Modificat
acum 2 luni si 3 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
124

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Brânza este un aliment care nu ar trebui să îți lipsească din dietă. Aceasta te poate ajuta să îți păstrezi ficatul sănătos, prevenind dezvoltarea cancerului hepatic. În plus, cercetătorii au dezvăluit că brânza ajută la întărirea sistemului imunitar şi previne apariţia cariilor dentare. Iar, dacă nu îți place să mănânci telemea simplă, o poți integra în diferite rețete savuroase, cum ar fi:

Crochete cu telemea

Dacă îți plac tradiționalele crochete cu cașcaval, încearcă-le și pe cele cu telemea. Acestea un gust mai sărat, dar, sunt la fel de ușor de preparat. În plus, sunt o variantă perfectă pentru antreuri.

Ingrediente


  • 200 g telemea
  • 4 cartofi
  • 1 ou
  • 3 linguri de făină
  • ½ linguriță de chimen
  • 1 ceașcă de ulei
  • ½ linguriță de boia
  • sare și piper după gust.

Cum se prepară

Pentru început, pune cartofii spălați la fiert, pentru 20 de minute. După ce sunt gata, curăță-i și dă-i prin răzătoarea fină. Apoi, dai pe răzătoare brânza telemea. Într-un vas încăpător, amestecă brânza și cartofii iar, apoi, adaugi și restul ingredientelor, continuând să amesteci până când obții o compoziție omogenizată. Cu mâinile ude, vei modela, apoi, aluatul sub forma unor bile mici, pe care să le poți prăji cu ușurință. Crochetele se pun la prăjit într-o tigaie cu ulei încins și se lasă la rumenit pe toate părțile. Apoi, acestea se scot pe un șervețel și se servesc alături de o salată.

Tartă cu spanac și telemea


Tarta cu spanac și telemea este un preparat delicios, care se prepară rapid, și poate fi o alegere potrivită pentru o cină în familie.

Ingredient
  • o foaie de aluat foietaj
  • 400 g spanac
  • 250 g telemea
  • 1 ceapă
  • 3 ouă
  • 100 g smântână
  • 2 lingurițe amidon
  • piper

Cum se prepară


Prima dată vei curăța spanacul, pe care îl vei spăla și îl vei opări. Lasă, apoi, frunzele de spanac la scurs, stoarce-le și toacă-le în bucăți mai mari. Apoi, vei toca și ceapa, pe care o vei căli în câteva linguri de ulei. Adaugă spanacul, și călește tot amestecul pentru câteva minute. Adaugă ouăle, brânza rasă, smântâna și amidonul. Amestecă jumătate din compoziție cu spanacul și ceapa. Apoi, pune foietajul într-o tavă de tartă sau de tort, toarnă compoziția cu spanac, iar, apoi, pe cea simplă de ouă, brânză și smântână. Încinge cuptorul la 200 de grade C, și lasă tarta la copt, până când foietajul este bine rumenit.

Dovlecel umplut cu telemea

Dacă vrei să slăbeşti, îți recomandăm să introduci în alimentaţia ta dovlecelul, pentru că este slab caloric. Pe lângă potasiu, acesta conţine fosfor, calciu, magneziu, fier. În plus, dovlecelul umplut cu telemea este ușor de preparat și este extrem de delicios.

Ingrediente


  • 2 dovlecei proaspeți
  • 1 lingură unt
  • 1 ceapă verde tăiată mărunt
  • 2 căței de usturoi zdrobiți
  • 1 ou
  • 1 lingură făină
  • 2 căni de telemea tăiată bucățele mici
  • boia

Cum se prepară

Pentru această rețetă, trebuie să tai dovleceii pe jumătate și să le cureți centrul cu o lingură. Apoi, topește untul într-o tigaie și călește pulpa de la dovlecei, alături de ceapă și usturoi. Într-un vas, vei bate oul ca și pentru omletă, și vei adăuga peste el ceapa călită, făina și brânza telemea, amestecând bine ingredientele. Umple apoi dovleceii cu acest mix și presară peste ei boiaua de ardei. Dovleceii se lasă la copt, în cuptorul încins la 180 de grade C, timp de 25-35 de minute.

Dacă vrei să încerci una din rețetele de mai sus, îți recomandăm să folosești telemea de Ibănești, foarte delicioasă și perfectă pentru gătit. În plus, poate fi servită și în salate, dar și în diferite rețete cu paste. Îți dorim spor la gătit și poftă bună!

Sursa foto: unsplash.com/photos/MQIX_RR3D5Q