Timisoara

Gratuit O nouă aplicație ortodoxă gratuită: Lumea ortodoxiei

Aplicația conține: calendar ortodox 2019-2030, biserici / mănăstiri din România, biblia ortodoxă, bibliotecă ortodoxă (acatiste, tropare, viețile sfinților, proloage, predici, tâlcuiri, filocalia etc.)

Un camin pentru cei in varsta cum nu ai mai vazut

Un camin pentru cei in varsta cum nu ai mai vazut

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 2 ani si 3 saptamani
Apartine de
Perspektive Vision
Vizualizari
396

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Cei batrani merita tot ceea ce este mai bun, in orice privinta. De la o viata lipsita de griji, dupa lungii ani de munca pentru cei dragi lor, copii si nepoti, pana la cele mai bune conditii in care sa isi petreaca ultima perioada a vietii lor. Fara indoiala ca ar fi dorinta multora, asa cum este inca de pe acum si a noastra, sa putem fi la fel de puternici si de sprinteni pana in ultima clipa a vietii insa acesta este un lucru pe care doar putini il pot decide sau capata.

Familia s-a schimbat mult in ultimii zeci de ani. De la familia in care in general doar sotul era nevoit sa munceasca pentru a-i putea intretine pe ceilalti pana la familia in care, pentru a avea o viata cat mai bune, ambii soti sunt nevoiti sa dezvolte anumite activitati care sa le aduca un venit lunar suficient. O data cu aceasta schimbare, nu au mai existat nici perioade in care cei mici sa petreaca atat de mult timp alaturi de parintii lor si in acelasi timp, cei batrani sa poata fi ingrijiti si supravegheati de cei tineti. Astfel de aspecte au dus la aparitia de crese si scoli speciale pentru cei mici, unde isi pot petrece timpul pana cand parintii isi temina programul de lucru dar si aparitia de camine de batrani, care servesc in mare cam acelasi scop, cu diferenta ca aici cei in varsta se pot caza atat temporar cat si permanent, un fel de chirie am putea spune.

Exista numeroase centre de batrani la noi in tara, atat in cadrul marilor orase cat si in diverse alte zone unde pot fi create conditii optime pentru acestia. Unul dintre acestea, AsertivO, este situat la intrarea in orasul Otopeni, aproape asadar de capitala tarii si astfel, de numeroase facilitati care sa le faca sederea celor in varsta cat mai buna si mai frumoasa posibil.

Acest camin poate fi de asemenea utilizat si ca un resort de vacanta, unde cei in batrani pot veni in mod constant pentru o zi sau mai multe, sa se relaxeze si sa beneficieze de ce are de oferit acest loc, mai ales din punct de vedere medical, servicii precum masaj sau kinetoterapie. Seniorii au la dispozitie numeroase camere de odihna, ce pot contine unul sau mai multe paturi. Acestea sunt alocate in special in functie de starea de sanatatea a unei persoane, daca aceasta are conditii speciale sau nu si asa mai departe. Insa indiferent de caz, fiecare camera este echipata corespuznator cu obiecte de calitate si este creata sa ofere confortul si senzatia de acasa, astfel incat acestora sa nu le lipseasca nimic.

Pentru ca programele de vizite sunt zilnice, intr-un interval orar destul de incapator, seniorii isi pot revedea familiile chiar si zilnic si pot petrece timp alaturi de acestia, chiar si prin a intreprinde anumite activitati. In acest sens, caminul este dotat cu un lobby de dimensiuni generoase unde nu doar ca se pot realiaza aceste vizite dar si diverse activitati si evenimente.

Foarte mare este si curetea exterioara, unde ca si in interior, se poate petrece timpul liber sau se pot realiza anumite activitati. Miscarea este un factor important in mentinerea unei stari de bine a oricarei persoane, atat cele in varsta cat si a celor tineri iar in cadrul acestei curti, batranii pot face oricata miscare si-ar dori astfel incat sa se mentina in forma. Exista fara indoiala multe persoane care de-a lungul vietii au lucrat in domenii care le cerea sa fie in mod constant in miscare si au ramas cu acest reflex, de a face mereu miscare, chiar si o data cu inaintarea in varsta. Iar acesta nu este un lucru deloc rau.

Desi anumite camere sunt realizate in acelasi fel, acestea pot fi usor adaptate dupa nevoile unei persoane, atat a celor ce doresc sa petreaca aici putin timp dar si a celor cazati permanent. Atat camera in sine, dormitorul mai bine spus cat si baia pot fi modificate si adaptate asa cum este nevoie. De altfel, caminul dispune si de personal cu experienta care sa poata avea grija de nevoile tuturor celor cu nevoi speciale.

Situat la o distanta apreciabila de marea aglomeratie urbana, spatiu este unul linistit, lipsit de zgomot si lucruri care ne-ar putea deranja pe oricare atunci cand vrem sa ne relaxam. Este asadar un spatiu ce ar fi preferat de orice persoana de varsta a treia care desi si-ar mai dori sa mai fie in anii tineretii si sa mai poata face ce ar fi putut atunci, constientizeaza ca acest lucru nu mai este posibil si se bucura astfel de ceea ce ii poate oferi prezentul. Fiecare dintre noi ajungem in cele din urma sa ne impacam cu ideea ca nu putem decat sa inaintam in varsta si sa incercam sa ne adaptam acestor schimbari cat mai bine posibil.

Chiar si la o varsta medie, multi dintre noi avem perioade in care pur si simplu ne-am dori sa avem mai mult timp sa dispozitie si tot ce am vrea sa facem este sa stam, sa ne odihnim, sa ne relaxam. Insa viata nu ne permite sa facem asta decat foarte putin si foarte rar dar putem recupera suficient o data ce ajungem la batranete si nu trebuie sa ne mai preocupam de toate aspectele vietii ci mai degraba sa lasam asta in seama altora.

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal - Aeroterme si convectoare, Aparate de aer conditionat, Boilere, Calorifere, Cazane, Centrale termice, Panouri radiante, Panouri solare, Pompe de apă, hidrofoare, Pompe de caldura, Radiatoare, Sobe si seminee, Termostate, Tevi si robineti, Ventilatoare
https://euro-instal.ro