Timisoara

Universitatea Politehnica Timișoara a câștigat cele mai multe proiecte de cercetare din fondul de relații bilaterale cu Norvegia și Islanda

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 4 ani si 2 luni
Vizualizari
409

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Universitatea Politehnica Timișoara a câștigat cele mai multe proiecte de cercetare din fondul de relații bilaterale cu Norvegia și Islanda

În perioada mai 2016 - aprilie 2017, Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică și Inovare a derulat competiția de proiecte din Fondul de Relaţii Bilaterale al Programului RO14 „Cercetare în Sectoare Prioritare”, finanțat prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European 2009-2014.
„Universitatea Politehnica Timișoara a depus un număr de 16 aplicații având o rată de succes de peste 55%. Cele 9 proiecte acceptate la finanțare plasează UPT pe primul loc la nivel național în această competiție, sumele atrase reprezentând aproximativ 22% din bugetul total al acesteia.”, a precizat conf. univ. dr. Liviu Cădariu-Brăiloiu, prorector UPT.
Participarea la acest program a permis membrilor comunității academice din cadrul UPT acces la infrastructura de cercetare de excepție, formarea de echipe interdisciplinare în vederea participării la programele Orizont 2020, creșterea vizibilității internaționale și identificarea de noi direcții de cercetare cu instituții de cercetare din Norvegia și Islanda (Institutul Norvegian pentru Cercetări în Bioeconomie, Universitatea din Reykjavik, Centrul Islandez pentru Conservarea Solului).
Obiectivul principal al proiectelor a fost acela de a întări relaţiile bilaterale în domeniul cercetării indiferent de aria tematică, prin reţele, schimb, acces la/şi transfer de cunoştinţe, tehnologie, experienţă şi bune practici. Sprijinul financiar a fost oferit proiectelor dezvoltate în parteneriat între organizaţii de cercetare din România ca stat beneficiar şi Norvegia, Islanda şi Liechtenstein, ca state donatoare.