Timisoara

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Timisoara - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea, Arad - alpinism utilitar, vanzare produse curatenie, curatenie pentru birouri, curatenie pentru hale, curateniedupa constructori, spalat mocheta cu monodisc
https://pfscleaning.ro

Universitatea Politehnica Timisoara este considerata cea mai transparenta universitate publica din Romania

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 9 ani si 11 luni
Vizualizari
731

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Universitatea Politehnica Timisoara este considerata cea mai transparenta universitate
publica din Romania Disponibil pentru publicare incepand cu 10.06.2015

Universitatea Politehnica Timisoara ocupa locul 1 in „Topul transparentei universitatilor
publice”, realizat de Societatea Academica din Romania, Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania si Federatia Studentilor din Elvetia (VSS – UNES – USU). Raportul indica gradul de transparenta a celor 55 de universitati din Romania, analizate in cadrul programului de cooperare elvetiano-roman „Schimbarea mediului universitar prin implicarea studentilor si schimb de bune practici”.

Pentru realizarea acestui studiu, partenerii proiectului au analizat site-urile tuturor celor 55 de universitati de stat din Romania tinand cont de 14 criterii de transparenta:
- datele de contact generale in cadrul Universitatii
- anunturile pentru licitatii si achizitii publice
- anunturile pentru angajari si scoaterea la concurs a posturilor vacante
- anunturile despre programe de mobilitati pentru studenti
- declaratiile de avere si de interese
- rapoartele de activitate anuale
- detaliile despre Comisia de etica si functionarea acesteia
- organigrama si contactele angajatilor universitatii
- existenta Codului drepturilor si obligatiilor studentului (Statutul Studentului)
- lista cu taxele percepute de universitate
- Carta universitara publica
- hotararile structurilor de conducere (Senat universitar, Consiliu de Administratie)
- procesele verbale ale sedintelor structurilor de conducere
- rezultatele evaluarilor cadrelor didactice de catre studenti

Conform acestui studiu, cele mai transparente universitati din Romania sunt Universitatea Politehnica Timisoara si Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj Napoca, ambele pe primul loc urmate de Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures, Universitatea din Craiova, Universitatea de Vest din Timisoara si Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava.
Raportul „Topul transparentei universitatilor publice” a fost realizat in cadrul celei de-a treia editii a Coalitiei pentru Universitati Curate - cel mai important demers de monitorizare a integritatii si a bunei guvernari in universitati, fiind de altfel un concept dezvoltat si implementat pentru prima data in Romania si devenit sursa de inspiratie pentru experti si organizatii din toata lumea.
„Iata ca alaturi de performantele academice deosebite ale studentilor si cadrelor didactice, conturarea si implementarea unor programe de studii relevante pentru viitorii specialisti, universitatea se bucura si de o recunoastere a eficientei administrative, respectiv a transparentei de care institutia da dovada. Aceasta nominalizare ne bucura, dar in acelasi timp ne obliga sa mentinem standardul ridicat si sa crestem in mod constant prestigiul Universitatii Politehnica Timisoara atat in plan academic, profesional cat si din punct de vedere administrativ, in mod eficient si transparent” - Prof.Univ.Dr.Ing. Viorel-Aurel SERBAN, rectorul UPT.

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro