Timisoara

Universitatea Politehnica Timisoara organizeaza un Seminar Regional pentru egalitatea de sanse

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 8 ani si 4 luni
Vizualizari
906

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Continuând tradiția implementării unei strategii privind implicarea activă şi permanentă în problemele societăţii și ale mediului economic, Universitatea Politehnica Timișoara organizează un Seminar Regional pentru Egalitatea de şanse care va avea loc la Casa Politehnicii Nr.2 (Bd. Mihai Eminescu Nr.11), vineri 21 Noiembrie 2014, începând cu ora 900.

Seminarul este parte a proiectului „ACTIV pe Piaţa Muncii: Abilităţi şi Competenţe Tehnice pentru Integrare şi Valorificare pe Piaţa Muncii”, în care Universitatea Politehnica Timișoara este partener începând din luna aprilie 2014.

Proiectul ACTIV are ca obiectiv principal îmbunătăţirea capacităţii de integrare pe piața muncii a 1000 de persoane, prin dezvoltarea şi certificarea de abilităţi şi competenţe profesionale cerute de mediul economic actual, în domeniul IT&C. Acest obiectiv se va realiza prin parcurgerea de programe integrate de informare-consiliere, de formare profesională şi de mediere pe piaţa muncii pentru armonizarea competenţelor profesionale ale grupului ţintă vizat cu cerinţele pieţei muncii din regiunile de implementare. Astfel, participanţii vor beneficia de oportunităţi sporite de ocupare şi de integrare pe piaţa muncii.

Publicul ţintă al proiectului îl reprezintă următoarele categorii: persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, persoane inactive, şomeri de lungă durată (cu sau fără studii superioare, inclusiv absolvenţi de liceu fără diplomă de bacalaureat).
Oferta ACTIV include cursuri de perfecţionare sau calificare gratuite, recunoscute de autoritatea națională, precum: Grafician calculator, Operator calculator electronic şi reţele, Operator procesare text, imagini, Designer pagini web, Operator introducere, validare şi prelucrare date, Specialist în domeniul proiectării asistate de calculator, Administrator de reţea de calculatoare.

Participanţii la cursuri pot beneficia de următoarele: decontare transport pentru cei care nu au rezidenţa în localitatea unde au loc cursurile, cazare, masă, subvenţie în bani, sesiuni de informare şi planuri individuale de medierea muncii.

Pentru detalii suplimentare privind proiectul, seminarul şi pachetul de servicii pe care echipa proiectului îl pregăteşte pentru publicul ţintă puteţi accesa www.specialistactiv.ro sau contacta următoarele persoane:

- Prof.univ.dr.ing. Ilare BORDEAȘU, responsabil proiect, tel.0723.650.248
- Prof.univ.dr.ing. Octavian PROŞTEAN, responsabil grup ţintă, tel.0723.527.051,
- Conf.dr.ing. Deaconu Sorin, asistent expert cu grup ţintă, tel.0744.544.846,
- As.univ.dr.ing. Lavinia MICU, secretar proiect, tel.0725.438.770

Informații se pot obţine şi direct la sediul proiectului ACTIV, sala T06, corpul T, Facultatea de Mecanică, Bd. Mihai Viteazul nr. 1, Timişoara.