Timisoara

Zana cu sapte capete

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente parinti si copii
Modificat
acum 3 luni si 2 saptamani
Apartine de
Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely
Vizualizari
1327

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 20 martie 201515:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timişoară îi invită cu drag pe cei mici şi mari la premiera spectacolului de păpuşi, Zâna cu şapte capete, după textul lui Lázár Ervin.

Reluând tradiţia spectacolelor de păpuşi jucate de către compania Teatrului Maghiar, această montare –inspirată dintr-un basm al celebrului scriitor maghiar Lázár Ervin – ne înfăţişează soarta unui băieţel care nu-şi găseşte locul în lume; în acea lume bidimensională, plină de celebrităţi şi oameni „perfecţi”, unde importantă e numai aparenţa fizică. În montarea tânărului regizor Antal Attila devenim părtaşi la o poveste despre prietenie, despre iubire şi acceptare.

Regizorul spectacolului, Antal Attila, vine din Serbia, Subotica, unde a lucrat ca asistent de regie şi compozitor alături de celebrul regizor Urbán András. În spectacolele lui, montate la teatrele din Novi Sad şi Belgrad, foloseşte textul ca punct de pornire şi construieşte un univers care îmbină armonios muzica (de obicei compusă de el) şi imaginea vizuală. Numele lui este cunoscut din caietele-program şi afişele festivalului TESZT din Timişoara, la care a participat cu mai multe spectacole invitate de-a lungul anilor.

Spectatorii Teatrului vor face cunoştinţă şi cu cel mai nou membru al Teatrului Maghiar, Lukács Szilárd. Acesta a absolvit în 2013 Universitatea de Artă din Târgu-Mureş, ca actor-păpuşar. De atunci, a jucat la Teatrul Ariel din Târgu-Mureş şi a participat la mai multe festivaluri de teatru pentru copii. Pentru acest spectacol i se alătură Vass Richárd, membru al companiei. Împreună, refac o poveste a căutării şi a satului Rácpácegres, dedicată nu numai copiilor, ci şi adulților deseori captivi într-o societate bidimensională în care contează numai aparenţele.