Timisoara

Ziarul Apusenii Liberi sparge blocada media in Tara Motilor

Paisie Lugojanul, „povestit” la DNA de fostii angajati ai centrelor educationale

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 2 luni si 3 saptamani
Vizualizari
577

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

A treia ediție a publicației Campaniei Salvați Roșia Montană a ieșit de la tipar în 150 000 de exemplare ce sunt deja distribuite în toată țara. Aceast număr al Apusenilor Liberi tratează în mod special problema legii de distrugere a Roșiei Montane propuse de Guvern și dezbătută de Parlament în această toamnă. Articolele prezintă informație relevantă pentru abandonarea proiectului minier, informație de cele mai multe ori evitată de instituțiile media ce difuzează reclamele companiei miniere.

Tirajul și distribuția publicației Apusenii Liberi sunt sprijinite prin doanțiile persoanelor fizice ce au contribuit în doar câteva zile la acoperirea sumei necesare. Conținutul editorial al ziarului, precum și distribuția sunt realizate integral pe bază de voluntariat. Ziarul va ajunge în următoarele zile în majoritatea localităților din România și este destinat celor ce nu au acces la informația disponibilă despre Roșia Montană pe internet.

Articolele sintetizează critica adusă de Alburnus Maior proiectului de lege specială de distrugere a Roșiei Montane, precum și motivele boicotului comisiei de discuție a acestei propuneri de lege neconstituționale. Ziarul este menit să spargă blocada media impusă de anumite televiziuni și publicații, prezentând acele informații sensibile pentru companie și politicienii ce susțin flagrant sau pe ascuns proiectul minier. Aproximativ 30 000 de exemplare vor fi distrubuite cu ajutorul echipelor de voluntari în zona Munților Apuseni. Acestea reprezintă o sursă de informare absolut necesară moților ce primesc cu preponderență informații convenabile companiei miniere.

Prima pagină a ziarului lansează un apel de solidaritate cu moții ce își doresc dezvoltarea durabilă a zonei și anunță mobilizare generală pentru data de 19 octombrie la Câmpeni, județul Alba. Protestele continuă și în Apuseni, întrucât revendicările manifestanților nu au fost îndeplinite de autoritățile ce continuă să facă lobby pentru proiectul minier fără argumente logice și legale. Tentativele politicienilor de identificare a unor lideri a manifestanților cu care să negocieze nu au făcut decât să demonstreze intenția acestora de a distrage atenția de la gravele prevederi ilegale din propunerea de lege.