Timisoara

Ziua mondiala a preventiei suicidului

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente sociale
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Vizualizari
900

Reprezentari

DataOraLocatie
Miercuri 10 septembrie 2014

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Avem placerea de a va invita sa luati parte la un eveniment comunitar organizat de voluntarii asociatiei Pro Psiho, in cadrul zilei mondiale a preventiei suicidului.

Toti oamenii au avut sau au la un moment dat in viata cel putin un dram de ideatie suicidara. Suicidul in sine este un fenomen relativ raspandit si care poate sa fie prevenit. In acelasi timp, poate fi dificil sa ne dam seama cine si cand are nevoie de ajutor relevant, in conditiile in care societatea concepe "cererea de ajutor" ca pe o slabiciune, un pericol sau o nedreptate. Vrem sa schimbam impreuna aceasta conceptie, pentru a face posibil cat mai multor oameni sa se simta demni de ajutor atunci cand infrunta dificultati si mai ales, pentru a le oferi posibiliatea sa isi dea seama de unicitatea si plusul de valoare pe care existenta lor le aduc in lume.

Iar pentru asta cerem si noi ajutorul vostru si va invitam:

- sa exploram impreuna de unde vine practica auto-distrugerii si ce este nevoie pentru ca oamenii sa se iubeasca si sa se ingrijeasca de ei insisi!
- sa cautam impreuna moduri constructive de a recunoaste situatiile de risc suicidar si de a le raspunde in mod constructiv!
- sa formam un cadru cultural, artistic si stiintific pentru un dialog intre profesionisti si publicul larg, intre prieteni, intre necunoscuti, intre colegi, intre membrii familiei, pentru ca nimeni sa nu treaca singur prin ceea ce trece: bucurii, aspiratii, suferinte si greutati.

Daca doriti sa participati cu organizare de activitati, facilitare de worskhopuri sau creatie artistica relevanta, trimiteti propunerile dumneavoastra prin e-mail la adresa coordonatoarei noastre de proiect: Arminda Arsoi, de la Asociatia Pro Psiho: contact@arminda.ro si confirmati participarea la intalnirea organizatorica din 21 august, ora 19.

Evenimentul va avea loc in Timisoara, coordonatele concrete ale locatiei fiind comunicate tuturor in curand. Ramaneti asadar in contact cu noi adaugandu-va (join) la pagina evenimentului atat pe dvs cat si pe cunoscutii dumneavoastra.