Timisoara

Anunt Diamant Timisoreni.ro - publicitate online

Oferim publicitatea online prin intermediul site-urilor: timisoreni.ro, ​bucuresteni.ro, ​aradeni.ro, ​roportal.ro, ​clujeni.com, ​ghid-constructii.ro etc, medicina-umana.ro si constanteni.ro suport clientului pentru o promovare de calitatea in mediul online.
https://www.timisoreni.ro/site/publicitate/

Educarea copiilor in spirit crestin


Educarea copiilor in spirit crestin

Detalii stire

Categorie
Stiri religie
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
1121

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Parintii pot ajunge adesea in situatia de a se simti coplesiti de responsabilitatea de a-si educa copiii intr-o maniera cat mai corespunzatoare, iar atunci cand cauta sfaturi, volumul urias de informatii cu privire la acest subiect ii poate pune in dificultate. De asemenea, rudele si prietenii devin nerabdatori sa vina cu sugestii, care de multe ori se dovedesc a fi contradictorii.

In schimb, Biblia este cea care poate sa le ofere parintilor numai sfaturi demne de incredere in legatura cu ceea ce este corect in a-si invata micutii. Totodata, vor gasi si indrumari practice referitoare la metodele pe care ar putea sa le foloseasca. Textele biblice le arata, totodata, parintilor ca trebuie sa gaseasca zilnic ocazii de a le vorbi despre invataturile crestine si despre Dumnezeu.

Orice parinte crestin doreste sa isi incurajeze copilul sa invete sa citeasca, sa inteleaga si sa se increada in cuvantul biblic. Insa cei mai multi vad aceasta misiune ca pe o provocare, uneori chiar descurajanta. Numarul mare de pagini si complexitatea mesajelor pot fi extrem de intimidante pentru un adult si cu atat mai mult pentru un copil.

Iata ce sfaturi ar trebui sa urmezi tu, in calitate de parinte, pentru a-ti ajuta copilul sa cunoasca cea mai importanta carte scrisa vreodata si sa dezvolte in acelasi timp obiceiuri pentru a se bucura de ea zilnic!

1. Daruieste-i o Biblie!

Primul pas cu care ar trebui sa pornesti trebuie sa fie unul practic, cel de a-i oferi copilului o Biblie de care sa se bucure si pentru care sa manifeste interes in a o rasfoi. Indiferent ca detii una in biblioteca personala, indicat ar fi sa achizitionezi una separat pentru a comunica cu ea constant.

Exista numeroase edituri care produc variante diverse ale Bibliei, insa este indicat sa optezi pentru una cu o traducere fidela si un limbaj accesibil, care sa nu creeze confuzii sau dificultati. Verifica colectia Biblia Cornilescu, de unde ai putea lua in considerare si o versiune pe intelesul copiilor.

2. Ofera-i un exemplu demn de urmat!

Indiferent de faptul ca vei alege cea mai frumoasa Biblie, cu copertile cele mai atractive, copilul o va lasa sa stea prafuita pe un raft daca nu va avea un model pe care sa il vada ca citeste constant.
Stim cu totii ca citirea Bibliei nu este o simpla lectura, care odata cea a fost incheiata marcheaza si finalizarea ei. Textele biblice vor transmite cate un nou mesaj de fiecare data cand vor fi recitite si niciodata nu vei avea suficient timp pentru a le intelege pe deplin. Tinand cont ca rolul tau de crestin este sa studiezi Biblia mereu, ai in vedere sa faci acest lucru in prezenta copilului tau pentru a-l determina si pe el sa capete drag de invataturile divine.

3. Prezinta-i un motiv convingator!

Simplul indemn de a citi nu este suficient de convingator pentru un copil. Este important ca apropierea cu cel mic sa fie una cat mai mare si sa ii poti discuta mereu despre importanta lui Dumnezeu in viata lui. Insamantandu-i in minte principiile crestine iti va fi mai simplu sa ii explici si rolul Bibliei in cunoasterea cuvantului sfant.

4. Invata-l sa isi creeze un plan clar si realizabil!

Odata ce i-ai prezentat un motiv, trebuie sa il ajuti sa isi creeze si metoda. Daca nu exista un plan concret bazat pe niste etape cat de cat bine stabilite, rezultatul va fi acela ca lectura sa se faca pe sarite, fara niciun scop sau simt la progresului. Trebuie sa ii arati cum sa citeasca cateva fragmente in fiecare zi si cel mai important este sa nu ii ceri prea mult. Daca se vor fixa obiective nerealizabile, in final va lipsi productivitatea.

5. Pune-i la dispozitie raspunsuri la intrebari!

Fii langa el de fiecare data cand iti pune o intrebare sau cand are o nelamurire. Misiunea ta este sa il incurajezi in a-si pune cat mai multe intrebari despre textele pe care nu le intelege sau despre credibilitatea Bibliei. De fiecare data cand vei vedea ca are incertitudini, vei realiza ca implicarea sa este una reala, iar dorinta de a intelege exista.

Cea mai mare multumire pe care un parinte o poate avea este sa isi vada copilul implinit si orientat spre o directie dictata de valori si principii crestine. Insa pentru asta va trebui sa depui un mic efort in perioada primilor sai ani de viata, in vederea educarii dintr-un punct de vedere corect spiritual.

Gratuit O nouă aplicație ortodoxă gratuită: Lumea ortodoxiei

Aplicația conține: calendar ortodox 2019-2030, biserici / mănăstiri din România, biblia ortodoxă, bibliotecă ortodoxă (acatiste, tropare, viețile sfinților, proloage, predici, tâlcuiri, filocalia etc.)