Timisoara

Aveți cuptoare de patiserie în brutăria sau patiseria Dvs.?

Aveți cuptoare de patiserie în brutăria sau patiseria Dvs.?

Detalii articol

Categorie
Articole / anunturi mancare si bautura
Modificat
acum 2 saptamani si 5 ore
Vizualizari
60

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Dacă într-o bucătărie particulară există de obicei un cuptor universal, când vorbim de o bucătărie profesională, existența unor cuptoare patiserie devine tot mai mult o necesitate obiectivă.

Este surprinzător că mai există anumiți proprietari de brutării sau de laboratoare de patiserie care se mai întreabă nedumeriți de ce nu le ies așa cum ar dori preparatele, deși respectă rețetele cu strictețe. Unul dintre motive poate să fie faptul că nu folosesc cuptorul potrivit.

De ce nu își modernizează locația cu aceste echipamente gastronomice de copt specializate?

Ele le-ar aduce beneficii multiple: de la economia de materii prime (nemaiexistând rebuturi) și până la o productivitate mai mare în muncă ce ar conduce la creșterea profitului pe termen mediu și lung.

Există două răspunsuri posibile:

  • bugetul nu le permite să facă dotări moderne;
  • inerția proprietarilor, care fie sunt de modă veche, fie au cumpărat unitatea în cauză cu echipamente profesionale cu tot și vor să le folosească în continuare, deși multe sunt deja uzate moral, dacă nu și la limita uzurii fizice.
Oricum, vrând-nevrând, dacă vor să reziste în sectorul tot mai competitiv al brutăriilor și patiseriilor, comandarea unor cuptoare gastronomice specializate, de ultima generație, reprezintă o necesitate obiectivă acum, nu un simplu moft.

Cuptoare cu convecție pentru brutării și patiserii

Mai ales cuptoarele cu convecție sunt la mare căutare, mai ales acelea care au și funcție de a genera aburi.

După achiziționare, va fi nevoie pentru personalul mai vechi în branșă să se obișnuiască rapid cu timpii de coacere și chiar cu unele rețete noi, dar orice învăț are și dezvăț.

Este singura cale ca produsele finite să fie de calitate superioară, iar consumatorii să se îndrăgostească literalmente de gustul lor divin.

Pentru acei antreprenori care nu se pricep ce model de cuptor de patiserie să aleagă, o soluție foarte bună ar fi să apeleze la consultanții TC Romania Crown Cool care sunt în măsură să le dea cele mai bune sfaturi în această privință și să le propună niște echipamente de copt cu un randament sporit la prețuri convenabile.

Vedete incontestabile în materie de cuptoare de patiserie rămân așadar cuptoarele cu convecție care au o versatilitate impresionantă. Este cel mai întâlnit tip de cuptor în unități de profil (brutării, patiserii).

Ceea ce deosebește un astfel de cuptor gastronomic de unul obișnuit este faptul că aerul fierbinte este suflat în interiorul echipamentului, mai precis în compartimentul de coacere, cu ajutorul unui ventilator. Acest lucru face ca aluatul să fie încălzit în mod echilibrat pe toată suprafața, să nu existe zone prea puțin coapte și altele arse, cum se întâmplă de multe ori în cazul preparării cu ajutorul unui cuptor clasic.

Fiind vorba de un echipament HoReCa foarte modern, utilizarea sa are și avantajul că se pot prepara cu ajutorul lui o mulțime de preparate, prin setarea foarte exactă a temperaturii de coacere.

Generarea de aburi, găselnița ce face produsele de patiserie mai apetisante

Anumite modele de cuptoare cu convecție pot să genereze și aburi pe parcursul procesului de coacere, ceea ce permite a se obține un luciu frumos al suprafeței exterioare a produselor de patiserie, iar pe de altă parte obținerea unor produse de panificație extrem de atractive vizual și gustativ.

Așa se face că un astfel de cuptor cu convecție este un must have în orice brutărie sau patiserie, pentru că poate coace uniform un număr impresionant de produse ce au ca materie primă de bază aluatul.

Mai există și categoria de cuptoare de punte, perfecte pentru acele brutării care au între sortimentele lor și pâine realizată artizanal, de aceea, dacă se dorește achiziția și a unui astfel de cuptor, pe lângă acela cu convecție, cel mai bine ar fi să se discute cu specialiștii în echipamente gastronomice de la TC Romania Crown Cool pentru a lua cea mai bună decizie de cumpărare.

Dacă dotarea unei brutării sau patiserii cu cele mai noi echipamente de copt este în prezent o necesitate, alegerea acelor ce sunt în mod specific necesare într-o anume unitate are întotdeauna la bază diversele produse ce urmează a fi oferite spre vânzare clienților.

În acest fel se va putea rezista în fața concurenței și se pot obține profituri din ce în ce mai mari.

Autor

  • Digital Metrics
  • 0Partener de afaceri

  • Viziunea Digital Metrics: Indrazneala, creativitatea, promptitudinea si atentia pentru detalii definesc agentia Digital Metrics in tot ceea ce face. Toate campaniile noastre au in centrul lor clientul si sunt orientate catre rezultate masurabile. Beneficiem de cele mai actuale tool-uri de marketing online, avem statistici de la mai mult de 100 de campanii de SEO desfasurate.
  • Timisoara
  • 0743204060