Timisoara

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro

Retete cu unt de migdale

Retete cu unt de migdale

Detalii articol

Categorie
Articole mancare si bautura
Modificat
acum 2 ani si 4 luni
Apartine de
Perspektive Vision
Vizualizari
535

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Ati auzit de unt de migdale?

Untul de migdale este o pasta comestibila cu consistenta cremoasa care se obtine din migdale prajite (la cald) sau naturale (rece), tocate si framantate pe o perioada ce poate dura de la 15 la 50 de minute. Pentru prepararea acestui produs alimentar, migdalele se transforma in pulbere pana se ajunge la consistenta fainii. Sub aceasta forma, migdalele elibereaza ulei, component fundamental pentru un unt bun.

Faina obtinuta prin macinarea migdalelor si uleiul care se elibereaza prin acest procedeu se amesteca ulterior in continuu, timp de un numar suficient de minute, dand viata produsului dulce, gros si cremos cunoscut sub numele de unt de migdale. Nu se adauga aditivi, produse de ingrosare, uleiuri sau altele, asta deoarece migdalele contin toate ingredientele necesare prepararii unui unt excelent. Untul de migdale este maro deschis sau usor galben, are o textura groasa, cremoasa si un miros dulceag. Se recomanda insa pastrarea acestuia intr-un loc racoros sau la frigider pentru a evita deteriorarea si separarea uleiului de restul substantelor din care este compus.

Proprietatile, beneficiile si valorile nutritionale ale untului de migdale


Exista multe beneficii unt de migdale. Acesta contine un procent ridicat de grasimi mononesaturate si minerale precum calciu, potasiu, fier, fosfor, cupru, mangan si este considerat si o sursa buna de Riboflavina (vitamina B2), vitamina E, fibre si proteine.

Reprezinta o alternativa valabila la untul de arahide astfel incat sa il faca un produs extrem de potrivit pentru persoanele care sufera de alergii la acesta. Mai mult, spre deosebire de acesta din urma, contine un procent mai semnificativ de fibre si saruri minerale precum calciu, potasiu, fier si mangan si aproximativ jumatate din grasimile saturate, in ciuda faptului ca nivelul total de lipide prezent in untul de migdale este putin mai mare.

Datorita continutului de vitamina E, untul de migdale ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar actionand in egala masura ca un antioxidant capabil sa desfasoare o actiune anti-imbatranire utila pentru a elimina semnele imbatranirii si mai mult, este de fapt foarte potrivit pentru uz cosmetic, atat pentru a contracara vergeturile, cat si pentru a hidrata pielea. In plus, nu contine nicio urma de colesterol si are in final proprietati energetice si laxative.

Retete cu unt de migdale

Se preteaza la prepararea deserturilor fara unt, atat pentru prajituri, cat si biscuiti, si puteti profita de un pret unt de migdale foarte bun la organic-canda.ro. Iata si cateva retete!

Biscuiti cu unt de migdale

Untul obtinut din migdale poate fi folosit ca ingredient pentru prepararea biscuitilor, si poate fi imbogatit cu fulgi de ciocolata. Ingrediente:
- 100 de grame de faina 00
- 75 pana la 100 de grame de zahar brun
- 100 g unt de migdale
- 1 ou.

Punem toate ingredientele cu faina cernuta intr-un bol si amestecam pana obtinem un aluat omogen. Formati o minge si infasurati-o in folie alimentara. Se lasa sa se raceasca la frigider pentru o jumatate de ora. Deschideti apoi lasand folia pe fund si intindeti aluatul cu mainile si apoi cu sucitorul intr-un dreptunghi gros de 1 cm. Taiati fasii de 4 × 5 cm si aranjati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt. Coaceti timp de 10-12 minute la 180 °. Puteti adauga putina pudra de scortisoara sau coaja unei jumatati de lamaie.

Prajitura cu unt de migdale si banane

Untul de migdale poate fi folosit si pentru a pregati o prajitura buna de banane, al carei gust se potriveste bine cu seminte oleaginoase, chiar si cu alune. Ingrediente:
- 3 banane coapte de aproximativ 300 gr
- 2 oua
- 180 gr zahar de cocos
- 70 ml unt de cocos sau soia
- 100 gr unt de migdale
- 1 lingura de esenta lichida de vanilie
- 220 de grame de faina 00
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita de praf de copt
- 1/2 lingurita de sare.

Se zdrobesc bananele cu o furculita. Intr-un castron, batem ouale pana devin spumoase si usoare si adaugam piureul de banana. Adaugati zaharul de cocos si bateti din nou timp de 5 minute. Adaugam untul de migdale, esenta de vanilie si untul de cocos si amestecam dar cu un blender de imersie. Acum combinati toate ingredientele uscate: faina cernuta, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea si amestecati cu un blender.

Se toarna amestecul intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se coace la 160° in cuptorul preincalzit pentru 50-60 de minute. Raciti apoi cuptorul la 150 ° dupa 30 de minute. Se lasa sa se raceasca inainte de a se scoate din matrita.

Anunt Diamant Euroinstal - Sever Bocu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice
https://euro-instal.ro