Timisoara

10 capitale europene care merită vizitate

10 capitale europene care merită vizitate

Detalii

Categorie
Stiri Turism
Modificat
acum 1 luna si 1 saptamana
Apartine de
DWF
Vizualizari
474

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Bătrânul Continent are multe locuri încărcate de istorie, cu o arhitectură deosebită, o cultură vibrantă și o viață socială trepidantă. Dacă îți faci planuri de vacanță pentru următoarea perioadă, alege un concediu, o excursie sau un city-break într-unul dintre orașele celebre ale Europei. Îți prezentăm în continuare 10 capitale europene ce merită vizitate, și pe care să le ai în vedere atunci când vrei să pleci într-o călătorie frumoasă și interesantă:

Paris

Orașul luminilor, al iubirii, al artelor și parcurilor este o metropolă vizitată anual de milioane de turiști, pentru monumente celebre, muzee excepționale, o arhitectură impresionantă și nu în ultimul rând pentru rafinamentul artei culinare franțuzești. Cele mai importante obiective turistice din Paris sunt Turnul Eiffel, Muzeul Luvru, Basilica Sacré-Coeur și cartierul Montmartre, Centrul Pompidou, Bulevardul Champs-Élysées, Arcul de Triumf, Opera Garnier și Panteonul.

Londra

Capitală imperială de sute de ani și simbol al regalității britanice, Londra este cel mai vizitat oraș din lume, iar dacă ajungi pe malul Tamisei ai ce vedea în capitala insulară: Palatul Buckingham, St. James’s Park, Palatul Westminster cu faimosul Big Ben, Westminster Abbey şi London Eye, Trafalgar Square și Coloana lui Nelson, National Gallery și Piccadilly Circus. Cumpără din timp bilete de avion București - Londra ca să te bucuri de o vacanță britanică plină de tradiție și modernitate. Și nu uita să petreci măcar o seară într-un pub englezesc, cu bere bună și veselie.

Roma

Denumită secole întregi Capitala lumii, Roma este un muzeu în aer liber, unde la fiecare pas istoria măreață, arhitectura impresionantă, parcurile verzi și oamenii ospitalieri te fac să te simți ca un italiano vero. Toate drumurile duc la Roma, spune o vorbă veche: dacă ajungi aici, vizitează Colosseumul, Bazilica ‘’Sfântul Petru’’, Fontana di Trevi, Treptele spaniole, Forul roman, Muzeele Vaticanului, Piazza Navona și Castelul Sant Angelo.

Viena

O altă capitală imperială ce impresionează prin istorie, arhitectură, stil și rafinament, Viena este locul unde visele tale dansează în ritm de vals și te simți un turist meloman, gata să fredoneze o arie celebră în fața Operei. Mergi la Palatul Schonbrunn, reședința de vară a împărătesei Sissi, la Palatul Belvedere, la Catedrala Stephansdom, Palatul Hofburg și neapărat la Prater, pentru o zi de neuitat în cel mai cunoscut parc de distracții din Europa.

Amsterdam

Capitala de suflet a Olandei și orașul simbol al Regatului Țărilor de Jos, Amsterdam este o metropolă cosmopolită și în același timp ospitalieră, unde poți hoinări pe canale, pe străduțe sau prin port. Vei găsi pretutindeni oameni veseli pe biciclete și atracții turistice precum Koninklijk Paleis, Muzeul național maritim, Parcul Vondel, Muzeul Van Gogh și Rijksmuseum.

Praga

Orașul de aur al imperiilor, Praga este o metropolă impresionantă, cu o istorie tumultoasă și o frumusețe aparte, dată de superbele poduri peste râul Vltava. Cele mai importante obiective turistice sunt Castelul Praga, cel mai mare complex medieval din Europa, Catedrala Sf. Vitus, Palatul Lobkowicz, Ceasul astronomic din turnul vechii primării și multe alte muzee, case memoriale, opere de arhitectură și artă urbană, plus faimoasele berării unde poți să te delectezi cu sute de feluri de bere din toată lumea.

Lisabona

Cel mai mare oraș al Portugaliei este o destinație turistică aparte, pentru că este amplasată lângă ocean și are o climă blândă, care face din Lisabona capitala europeană cu cea mai lungă vară. Poți vizita aici Castelul Sao Jorge, ruinele mănăstirii Do Carmo, Piața Rossio, Torre de Belem, Catedrala San Jeronimos.

Atena

Nu putea lipsi din topul turistic al capitalelor europene măreața Atena, cetatea legendară a antichității grecești, un oraș scăldat de apele mării și încercat de secole de istorie. Cele mai importante atracții ateniene sunt Acropola, Partenonul, Templul Atenei, Templul lui Zeus, Sanctuarul zeiței Artemis, Odeonul lui Herodes Atticus și Teatrul lui Dionysos, Biserica Sfinților Apostoli.

Budapesta

Unul dintre cele mai frumoase orașe europene, cu măreție imperială și farmec dunărean, Budapesta este o destinație turistică excelentă pentru o vacanță reușită. Dacă ajungi aici, vizitează Palatul Parlamentului, plimbă-te la apus pe podurile vechi ale orașului (Podul cu lanțuri, Podul Margareta, Podul Libertății), mergi la Basilica Sf. Ștefan, la Marea Sinagogă și neapărat la Castelul Regilor, apoi urcă în Bastionul Pescarilor pentru o panoramă de vis.

Madrid

Capitala Spaniei te va impresiona prin măreție, istorie, arhitectură și tradiție, fiind un adevărat oraș regal, cu palate, muzee, parcuri și case superbe. Vizitează Palacio Real, Plaza Mayor, Puerta del Sol, Muzeul Prado, Parcul Buen Retiro, Puerta Alcala și Fântâna Cibeles. Iar dacă ești microbist, mergi pe Stadionul Santiago Bernabeu, ca să retrăiești emoțiile unor meciuri de poveste.

Alege destinația preferată din aceste 10 capitale europene care merită vizitate în orice anotimp, pentru că oferă atracții turistice impresionante, alături de multe oportunități de relaxare și fun.

Sursa foto: freepik.com