Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Giroc

Euroinstal Giroc - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro

10 mituri legate de alergiile de piele

10 mituri legate de alergiile de piele

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
489

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Alergiile de piele sunt o problemă întâlnită la multe persoane și au o varietate de cauze. Există mai multe tipuri de alergii de piele, în funcție de modul de manifestare, de durata acestora (unele pot fi cronice) și de cauze. În general, alergiile de piele se manifestă prin apariția unor pustule cu lichid sau unor leziuni ușor proeminente și roșii. Acestea produc, de cele mai multe ori, mâncărimi și o senzație de disconfort. Unele tipuri de alergii de piele, cum ar fi dermatita atopică, provoacă uscarea pielii, îngroșarea și formarea unui aspect solzos dar și descuamarea acesteia. Multe persoane au concepții greșite cu privire la alergiile de piele. Iată care sunt cele mai comune mituri despre aceste afecțiuni.

Mitul 1: „Există doar un tip de eczemă: dermatita atopică.”

Deși termenul de „eczemă” este utilizat, deseori, drept sinonim pentru dermatita atopică, acest termen desemnează un grup de afecțiuni dermatologice. Termenul de eczemă poate desemna și dermatita seboreică (apare la nivelul scalpului), dermatita de contact alergică, dishidroza (vezicule la nivelul degetelor mâinilor și picioarelor), eczema discoidă (leziune sub formă de monedă), dermatită de stază.

Mitul 2: „Alergiile de piele sunt cauzate de anumite alimente.”

Multe persoane au impresia că doar alimentele provoacă reacții alergice la nivelul pielii. Totuși, multe alte substanțe pot provoca o alergie de piele. Printre cauzele dermatitei de contact se numără detergenții, săpunurile, metalele (nichel, cobalt), materiale textile, părul de animale, lacul de unghii, diferite substanțe adezive, unele medicamente, mucegaiul și multe altele.

Mitul 3: „Orice eczemă este o alergie de piele”

Atunci când apare o leziune la nivelul pielii, mulți o cataloghează drept alergie. Cu toate acestea, poate fi vorba de o iritație, în contextul unei dermatite de contact iritative.

Mitul 4: „Unguentele medicale, cele din plante și uleiurile esențiale nu produc alergii”

Multe persoane sunt convinse că substanțele farmacologice, produsele naturiste și uleiurile esențiale aplicate pe piele le va ameliora simptomatologia sau vor preveni o dermatită alergică. Totuși, inclusiv plantele și medicamentele pot fi factori declanșatori pentru dermatita de contact alergică. De aceea, cel mai bine este să ceri recomandarea medicului dermatolog pentru un unguent potrivit.

Mitul 5: „Schimbarea produselor de igienă elimină alergia”

Atunci când apare o reacție alergică, în urma utilizării unui anumit gel de duș sau unei anumite creme de corp, te gândești că schimbarea produsului respectiv va duce la vindecarea alergiei. Cu toate acestea, multe alte produse conțin substanțe care pot cauza alergii. Din nou, cel mai indicat este să utilizezi produse recomandate de medic.

Mitul 6: „Alergiile la cremele solare sunt cauzate doar de ingrediente”

Atunci când apare o alergie în urma aplicării unei creme solare, nu trebuie să fie neapărat vorba doar despre ingredientele din acest produs. Poate fi vorba de interacțiunea dintre razele UV și ingredientele acesteia. Interacțiunea în sine poate fi răspunzătoare de alergie.

Mitul 7: „Alergiile de piele se tratează doar topic”

S-ar putea să nu fie nevoie doar de aplicarea topică a unor unguente, pentru tratarea alergiei de piele. Medicul îți poate prescrie medicamente cu administrare orală sau îți poate administra o injecție.

Mitul 8: „Alergiile de piele apar doar în cazul copiilor”

Nu, alergiile de piele nu apar doar în copilărie. Acestea pot apărea oricând, de-a lungul vieții. Dacă nu ai avut nicio alergie până la vârsta adultă, nu înseamnă că nu vei avea niciodată. Alergia de piele poate apărea și după folosirea îndelungată a unor produse. De asemenea, aceasta se poate declanșa la primul contact cu o substanță, ceea ce se poate întâmpla oricând.

Mitul 9: „Alergiile de piele sunt contagioase”

Unele persoane se sperie că ar putea lua sau ar putea transmite eczemele. Totuși, trebuie să știi că alergiile de piele nu sunt niciodată contagioase, spre deosebire de alte boli dermatologice. Totuși, trebuie să mergi la medic pentru a fi sigur că nu este vorba de o altă afecțiune care ar putea fi contagioasă.

Mitul 10: „Animalele de companie cu păr scurt nu provoacă reacții alergice”

Unele persoane cu dermatită de contact care dezvoltă eczeme din cauza pisicilor sau câinilor cred că un animal de companie cu păr scurt nu va declanșa alergia. Cu toate acestea, nu există animale „hipoalergenice”. Și părul scurt al animalelor poate provoca o alergie. Pe de altă parte, saliva și urina animalului de companie pot fi factori declanșatori.

Așadar, există multe mituri despre alergiile de piele. De aceea, nu mai lua ca atare tot ceea ce se zvonește și mergi la medic dacă prezinți o afecțiune dermatologică.

Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/boal%C4%83-medicina-sanatate-boala-4392168/

Anunt Diamant Timisoreni.ro - publicitate online

Oferim publicitatea online prin intermediul site-urilor: timisoreni.ro, ​bucuresteni.ro, ​aradeni.ro, ​roportal.ro, ​clujeni.com, ​ghid-constructii.ro etc, medicina-umana.ro si constanteni.ro suport clientului pentru o promovare de calitatea in mediul online.
https://www.timisoreni.ro/site/publicitate/